VIDEO: SJAJNA AKCIJA POLICIJE – Uhićen Darko Šarić, šef narkobande – oglasio se ministar Božinović

U velikoj međunarodnoj akciji, specijalna policija blokirala je ulicu u kojoj se nalazi vila Darka Šarića, šefa narkobande optuženog za švercanje kokaina i udruživanja u organizirani kriminal.

Izvor: Media servis

Šarić je uhićen po nalogu Tužiteljstva za organizirani kriminal, a na teret mu se stavlja organizacija kriminalne skupine.

U policijskoj akciji do sada je uhićeno tridesetak osoba, a uhićen je na temelju informacija koje je o njemu prikupljala hrvatska policija.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izrazio je zadovoljstvo policijskim radom.

“Ovakvi rezultati se ne događaju slučajno, ne događaju se preko noći. Hrvatska policija u zadnjih nekoliko godina koordinira međunarodnim akcijama, akcijama koje se tiču najtežih oblika kaznenih djela.”

Ministar se osvrnuo i na stanje sigurnosti, rekavši kako zadnjih godina bilježimo pad najtežih kaznenih djela kada su u pitanju ubojstva za nekih 16 posto, razbojništva za 13 posto, teških krađa, ali napomenuo kako se bilježi rast kaznenih istraživanja, odnosno kaznenih djela koja policija samoinicijativno istražuje i koja su rezultat strpljivog i profesionalnog rada.

“Hrvatska policija se, sa svim ovim što radi, pozicionirala kao jedan od najpouzdanijih partnera, ako ne i najpouzdaniji partner međunarodnih policijskih i drugih sigurnosnih organizacija na ovom dijelu Europe”, istaknuo je ministar Božinović.

O svemu se oglasila i srpska policija.

“U međunarodnoj akciji koordiniranoj od strane Europola i Eurojusta, u kojoj su sudjelovale policije Hrvatske i Srbije, uhapšeni su članovi više organiziranih kriminalnih grupa. U Srbiji, pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organiziranog kriminala, Sektora unutarnje kontrole, Policijske uprave za grad Beograd, SAJ i Žandarmerije u suradnji s Tužiteljstvom za organizirani kriminal i BIA, uhitili su pet članova organizirane kriminalne grupe koja je djelovala na teritoriju Republike Srbije, Europe i Južne Amerike.

Uhićeni su D.Š, za kojeg se sumnja da je organizator spomenute organizirane kriminalne grupe i članovi D. L., D. O., U. R. i D. M, a za ostalima se intenzivno traga. Oni se terete da su izvršili kaznena djela udruživanja radi izvršenja kaznenih djela, teško ubojstvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opće opasnosti i zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz kaznenuu prijavu, biti privedeni Tužiteljstvu za organizirani kriminal”, stoji u priopćenju policije.