VIDEO: SINDIKALISTI – Gotovac bi na čelo SDP-a Zagreba, ali on nije borac za radnička prava

Kampanja u SDP-u Zagreba za čelnog čovjeka pred izbore koji se održavaju 27. studenoga, je na svom vrhuncu, a kandidati se i sučeljavaju, te iznose svoje ideje i programe.

Jedan od kandidata je i prof. Viktor Gotovac, kojeg po mnogima guraju Peđa Grbin i ljudi oko njega. Ali, pitanje je kako će reagirati članstvo nakon što su mediji objavili da je Gotovac bio predsjednik Etičkog povjerenstva Grada Zagreba još od vremena Milana Bandića, od kojeg se SDP distancira godinama.

Gotovac je znači bio na čelu tijela koje je trebalo nadzirati rad Bandićeve uprave, a sada je kandidat za čelno mjesto SDP-a Zagreba, koji se odriče načina Bandićeve vladavine.

Zanimljivo da je Gotovac i dalje na tom mjestu jer mu je mandat obnovljen u sinergiji SDP-a i platforme Možemo!

A da je jedno biti profesor radnog prava, a sasvim drugo borac za radnička prava.

Izrekla je to i kandidatkinja za čelnicu SDP-a Zagreba Danica Juričić, koja je na Facebooku poslala poruku:

“Borbom za radnička prava pobijedit ću te!

Politički jezik sklon je podvalama. I zato u debatama kandidata za SDP Zagreb ukazujem na razliku između poznavanja radnog prava i borbe za radnička prava.

Socijaldemokrati moraju iskazivati znanje, solidarnost i hrabrost u borbi za radnička prava, inače ih neće biti”.

Kada je riječ o borbi za radnička prava uz nju su stali Tomislav Kiš, glavni tajnik Novog sindikata i Biserka Sertić, predsjednica Samostalnog sindikata zaposlenika studentskih centara Hrvatske, koji su u prfloženoj snimci dali i izjave.

“Gospodina Gotovca se ne čuje kada se govori o izmjenama i dopunama Zakona o radu, a kad bi bio borac za radnička prava tu bi mogao dati veliki doprinos”, rekao je Kiš.

“Kao pravni stručnjak on može sjediti s druge strane pregovaračkog stola nasuprot sindikatima, ali se onda ne može zvati borcem za radnička prava…”

Sertić pak poručuje kako nema dobro iskustvo s Gotovcem, jer je nekom prilikom trebao biti miritelj s podlodavcem , a na kraju je završio s poslodavcem.

Detalje izjava pogledajte na snimci.