VIDEO: ŠESTI DAN POTRAGE – Je li djevojčica Danka završila ilegalno u Beču?

Danka, djevojčica iz Srbije, nestala je prije šest dana, a dosadašnja potraga nije otkrila što se dogodilo. Srpski mediji, uključujući Blic, redovito izvještavaju o slučaju.

Policija je primila dojavu da je Danka navodno viđena s dvije državljanke Rumunjske u Beču.

Objavljena je snimka djevojčice za koju se vjeruje da bi mogla biti Danka. MUP Srbije kontaktirao je austrijske kolege i poslao Europolu sve podatke i snimku kako bi se osobe sa snimke identificirale. Policija je objavila apel u kojem moli sve ljude iz Beča da, ako vide djevojčicu, odmah obavijeste policiju.

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je u nedjelju u Batajnici da postoji novi trag u potrazi za Dankom Ilić. Zahvalio je policiji na njenom danonoćnom radu i posvećenosti.

Također, provjeravaju se Facebook profili Dankine majke, kojih ima nekoliko. Provjeravaju se sve poruke koje je majka slala i primila, kao i njezina komunikacija s osobama iz Niša i Zrenjanina. Za sada nema službenih informacija o rezultatima provjere njenih profila na društvenim mrežama.

Od jutros, nitko ne može ući u Banjsko Polje bez provjere osobnih dokumenata. Na prilazima selu, kao i unutar njega, nalaze se policijske patrole, javlja Blic.