VIDEO: SENZACIJA U LOS ANGELESU – Oslabljeni Vatreni pobijedili Meksiko!

Vatreni

Hrvatska nogometna reprezentacija slavila je u Los Angelesu. U svom prvom nastupu u Sjevernoj Americi Vatreni svladali su Meksiko 2-1 golovima Čopa i Tudora.

Na legendarnom stadionu Memorial Coliseum u LA, koji je bio uglavnom u meksičkim zastavama uz poneki hrvatski barjak i kockasti dres, mlada hrvatska reprezentacija sjajno je otvorila meč protiv daleko jačeg protivnika te pokušavala u nekoliko navrata ugroziti protivnički gol, a u 36. Duje Čop matirao je meksičkog vratara Ochou na asistenciju Frana Tudora. Samo minutu kasnije Tudor je presjekao jednu povratnu loptu meksičke obrane i iskosa pogodio za 2-0 Hrvatske. U nastavku izbornik Meksika Osorio u vatru je poslao svoje najjače snage. Ušli su Vela, Chicharito i dos Santos i potpuno su zagospodarili terenom. Naši nisu prelazili centar, još je i naš Škorić dobio drugi žuti karton pa su Vatreni od 77. minute igrali s igračem manje. Sombrerosi su to iskoristili u 87. kad je Chicharito zabio za Meksiko. Bilo je još nebrojeno šansi ali je naš vratar Lovre Kalinić na čudesan način zaustavljao udarce i na kraju do kraja sačuvao mrežu za povijesnu pobjedu Hrvatske, piše Media servis.

„Svi igrači koji su danas nastupili napravili su sve da budu dio momčadi i zasluženo smo došli do ovako vrijednog rezultata. Nisam siguran da nas je Meksiko podcijenio. Mislim da smo mi njih iznenadili u prvom poluvremenu kad smo imali jedan kvalitetan gard“, poručio je Čačić nakon utakmice.

https://www.youtube.com/watch?v=PFujjdrE0qQ