VIDEO: SEKSI KAMPANJA: “Je**** se za Dansku” promidžbena akcija proizvela mali “baby boom”

dankinja

Bilo je raznih komentara, posebno u zemljama s konzervativnijim sredinama, kada su u Danskoj pribjegli zanimljivoj kampanji koja bi trebala rezultirati da se poveća natalitet.

I sada, nakon  prvih rezultata, oni koji su pokrenuli jedinstvenu “seksi” kampanju likuju.

Natalitet u Danskoj raste zahvaljujući seriji kampanja koje pozivaju Dance da češće vode ljubav.

Podsjećamo, kako je svojevremeno tvrtka Spies Travel krenula s promidžbom i sloganom “Učini to za mamu”.

Dogodilo se to u rujnu prošle godine, i bio je to apel prema mladim ljudima kojim a se na sve načine objašnjavalo zašto bi bilo dobro, a i važno, da što prije stvore potomstvo.

Bilo je to potrebno jer je Danska desetljećima jedna od europskih zemalja s najnižim natalitetom.

Uz to, parovi imaju djecu u sve poznijim godinama, a prosjek je s 29, 1 godinom. A to je prema podacima čak pet godina više no što pokazuju podaci za 1970. godinu.

U promidžbenoj poruci, koja prikazuje stariju gospođu kako mašta o unucima, može se iščitati kako je “danski sustav pod velikim pritiskom. Ne rađa se dovoljno beba i to nas sve brine. Ipak, oni koji najviše brinu su majke, koje možda nikada neće dočekati unuče”.

Nakon te kampanje, promidžbenu je svoju akciju proveo i grad Kopenhagen. Sustavno se pozivalo građane da razmišljaju o svojoj plodnosti, o potomcima, o budućnosti, mladim naraštajima.

Išlo se toliko daleko da je i na nacionalnoj televiziji emitiran program pod naslovom “Knald for Danmark”, što bi u prijevodu značilo: “Je**** se za Dansku”.

I kakav je rezultat već za devet mjeseci? Oni koji n isu vjerovali u takvu izravnu kampanju sada su poraženi, jer je zavladao mali “baby boom”.

Rođeno je čak 1.200 beba više nego prošle godine u to vrijeme.