VIDEO: SDP NAJAVIO POBJEDU – Vlada je ostavila Zagreb na cjedilu i Hrvatsku u raljama korupcije

Povodom Dana grada Zagreba konferenciju za medije održao je i SDP. Između ostalog, dotaknuli su se i potresa koji je pogodio glavni grad.

Izvor: Media servis

Predsjednik zagrebačkog ogranka stranke Gordan Maras izjavio je da će nova Vlada, koju će, kaže, predvoditi SDP i Davor Bernardić, donijeti hitni zakon o obnovi Zagreba:”Gdje smo već najavili otprilike kakav će to biti koncept, a to je da će država sufinancirati 50 posto, grad 30 posto, a suvlasnici 20 posto obnove u strukturu odnosno ulaganje u strukturu zgrada ili obnova onih zgrada koje se trebaju ponovno ispočetka graditi”

Kao druge probleme istaknuo je nemogućnost pojedinih učenika da idu u svoje škole, ali i loša organizacija smještaja osoba čiji su domovi stradali u potresu. Prema njihovom prijedlogu, stanovi grada i države će, kaže, biti na dispoziciji građanima pogođenima potresom:

“Znači, u ovom trenutku država i grad imaju svako u svom vlasništvu po pet tisuća stanova. Znači, to je otprilike 10 tisuća stanova koji su u gradu Zagrebu na raspolganju, no nažalost u njima su ljudi smješteni po prijateljskim, stranačkim, kojekakvim kriterijima, onima koji su van svojih domova u ovom trenutku nisu na raspolaganju”

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić čestitao je građanima Dan grada Zagreba, te podsjetio na bilancu potresa u metropoli, 20 tisuća raseljenih i gotovo četiri tisuće djece koji ne idu u svoje škole:

“Vlada je de facto pobjegla na izbore i ostavila grad Zagreb na cjedilu, Zagrepčane na cjedilu i ostavila Hrvatsku u raljama korupcije”

Ponovio je da će SDP, kada pobijedi na izborima, kao prvu stvar donijeti zakon o obnovi grada Zagreba. Otkrio je i da Restart koalicija nije kompletira, te s kime pregovaraju:

“Pregovaramo s IDS-om, PGS-om i županom Matijom Posavcem”.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/sdphrvatske/videos/880668049078569″ bottom=”30″]