VIDEO: RUSI NASTAVLJAJU RAZARANJE – U Kijevu srušili TV toranj – pet je ljudi poginulo

Kako javlja agencija Interfax, u bombardiranju televizijskog tornja u Kijevu poginulo je pet osoba, a pet ih je ozlijeđeno. BBC prenosi izjave ukrajinskih vlasti koje također govore o pet mrtvih.

Nakon što su ruske vojne snage bombardirale centar ukrajinskog Harkiva i upozorile da slijede napadi na glavni grad Kijev, postaje očito da je Moskva – nakon što se plan da ostvari brzu pobjedu izjalovio – usvojila novu strategiju koja se sastoji od bombardiranja područja u kojima su civili kako bi time pokušala demoralizirati ukrajinski otpor invaziji, piše američki Wall Street Journal.

U utorak popodne, rusko ministarstvo obrane priopćilo je da namjerava gađati “obavještajna i komunikacijska” postrojenja u središtu Kijeva, za koje tvrdi da se koriste u svrhu “informacijskih napada” na Rusiju. Pritom su pozvali lokalno stanovništvo koje živi u blizini tog područja da napusti svoje domove radi vlastite sigurnosti.

Diplomati zapadnih zemalja su to shvatili kao jasnu poruku da se uskoro sprema žestok napad na stambene četvrti Kijeva. Zbog toga, osoblje stranih veleposlanstava koje se još nalazilo u gradu ubrzo je napustilo Kijev.