VIDEO: RUŠE SE CRNI REKORDI – U Zelini otkriveno više od 400 kilograma raznih droga

Otprilike 435 kilograma raznih vrsta droge otkrila je i zaplijenila zagrebačka policija u jednoj vikendici u Zelini. Šef Službe kriminaliteta droga Goran Lauš rekao je da su policijski službenici dovršili kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe starosti 50 i 27 godina.

Sumnjiči ih se da su drogu proizvodili i prodavali, a imali su i nelegalno oružje.

“Prikupljena su određena operativna saznanja koja su ukazivala na činjenicu da se u okolici Zagreba, konkretnije, mjestu Gornje Orešje na nama tada nepoznatoj lokaciji nalazi obiteljska kuća koja služi s isključivom svrhom skladištenja droge i pripremanja droge za njenu daljnju neovlaštenu prodaju.”

Nakon što su utvrdili lokaciju kuće, poduzeli su kaže, daljnje aktivnosti i krenuli s uhićenjima 50-godišnjeg državljanina Republike Srbije i 27-godišnjeg hrvatskog državljanina koji su u kući držali…

“Oko 330 konoplje tipa droga pakirane u 292 paketa. 90 kilograma droge amfetamin pakirane u 690 paketa. Oko 196 tisuća komada tableta MDMA, točnije, ecstasy koje su bile pakirane u 30 paketa. 25 litara amfetaminskog ulja. Dva kilograma smole konoplje tipa droga hašiš koja je bila pakirana u 166 paketa. Jedan kilogram droge MDMA koja je bila pakirana u 508 paketa. 76 grama droge kokain.”

Policija je pronašla i desetke litara metanola, akumulatorske kiseline te digitalne vage, ali i razno oružje.

“Konkretno, jedan kilogram plastičnog eksploziva, tri električne detonatnorske kapisle, strojnica ERO sa prigušivačem i automatski pištolj Škorpion. Također, zapljenjeno je i 461 komad streljiva kalibra 9mm i 44 komada streljiva kalibra 7,65mm.”

Riječ je o jednoj od najvećih zapljena droge na području Zagreba u zadnjih 10 godina.