VIDEO: RIJETKO POMILOVANJE – Žena ubojica muža nasilnika na slobodi – odlučio predsjednik

jacqueline sauvage, protest

Francois Hollande, francuski predsjednik pomilovao je Jacqeline Sauvage, koja je osuđena na 10 godina zatvora jer je ubila supruga koji je desetljećima zlostavljao i nju i djecu.

Jacqeline Sauvage ima 68 godina i smanjena joj je kazna, pa će izaći iz zatvora u travnju, kako su medijima rekli njezini odvjetnici. Napominje se kako je ovo jedno od rijetkih pomilovanja koje je odobrio Hollande. Ipak, više od tri godine provest će u zatvoru.

Mediji navode kako je do pomilovanja došlo nakon što je u petak francuski predsjednik primio tri kćeri Jacqeline Sauvage i njezine odvjetnike. Nesretna žena bila je 47 godina u braku s nasilnim alkoholičarem koji ju je, kako je navela, silovao i tukao. Suprug je zlostavljao i tri njihove kćeri i sina.

Onda je odlučila učiniti strahotu. Na dan kada se njezin sin objesio, u rujnu 2012. godine, Sauvage je ubila supruga ispalivši tri hica u njegova leđa. U listopadu 2014. je osuđena na 10 godina zatvora.

Kada se sve dogodilo u Francuskoj je počela žustra rasprava o nasilnicima i položaju žena u braku. Tada je više od 400 tisuća ljudi potpisalo peticiju u kojoj su zahtijevali da Sauvage bude puštena na slobodu. (m. m.)