VIDEO: RESTART KOALICIJA – U zdravstvo je dug oko 10 milijardi, a Bernardić najavio velike promjene

Restart koalicija predstavila je program – i to onaj dio vezan za zdravstvo pod nazivom “Zdravstvo – jučer, danas, sutra”, a uz čelnika SDP-a Davora Bernardića govorili su potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić, predsjednik SDP-ovog Savjeta za zdravstvo Danko Vrdoljak, potpredsjednik SDP-ovog Savjeta za zdravstvo Joško Markić i koordinator javnozdravstvenih akcija SDP-a Saša Srića.

Davor Bernarić podsjetio je kako dugovi u zdravstvu nikada nisu bili veći i da nam prijeti kolaps zdravstvenog sustava. Oni su već sada rekornih oko 10 milijardi kuna. Govorio je i o neadekvatne uvjete rada i niskim plaćama zbog kojih medicinsko osoblje napušta Hrvatsku te naglasio da trebamo cjelokupan restart zdravstva.

“Krajnji je čas da se zaustavi propast zdravstvenog sustava i učini nešto po tom pitanju za naše građane”, rekao je Bernardić. Hrvatskoj je zbog toga potreban restart zdravstvenog sustava, a SDP nudi svoja rješenja za spas zdravstva. Koalicija Restart u fokus stavlja javno i solidarno zdravstvo s pacijentom, u središtu. To je naš fokus – pacijent, građanin naše zemlje. Taj se fokus zasniva na trostrukoj solidarnosti – solidarnosti zdravih s bolesnima, bogatih sa siromašnima i mladih sa starima”.

O tome što kane promijeniti i učiniti, Bernardić je rekao: “Uvest ćemo centralno i koordinirano planiranje potreba i javne nabave i napraviti uštede i smanjiti dugove. Smanjit ćemo liste čekanja na najmanje. Povećat ćemo kapacitet i intenzivirati djelatnost dnevnih bolnica, a svim građanima ćemo osigurati jednako liječenje bez obzira o kuda dolazili. Revitalizirat ćemo program 72 sata koji pacijentima s malignima bolestima osigurava početak liječenja u roku od tri dana nakon dijagnoze”.

 

Komentiraj