VIDEO: “RAT” ZA SDP ZAGREBA – Zašto Josipović misli da je Gotovac veći antifašist od Juričić

Žustra se bitka vodi za čelno mjesto SDP-a Zagreba, koji su u subotu, a u pravom su “obračunu” kandidatkinja Danica Juričić i kandidat Viktor Gotovac.

Juričić je otvoren govorila da ne može voditi SDP netko poput Gotovca, koji znosi kako je veslao s Penavom, pije kavu s Hasanbegovićem, a od pjesnika citira Thompsona.

No, ulje na vatru je dolio bivši predsjednik Ivo Josipović, koji je u video poruci (dolje) rekao kako će svoj glas dati Gotovcu. Sve je još neobičnije, ne samo zbog izjava Gotovca, već i stoga što je Juričić bila pročelnica bivšeg Josipovićevog kabineta.

Među ostalim Josipović kaže da će dati glas Gotovcu jer “ima emociju, jer je ljevičar, i javno bez srama zastupa antifašizam”. Valja dodati i da je javno podržao čovjeka koji u ime “Drugarstva, zajedništva SDP-a Zagreba i suradnje sa svima” svojoj kolegici Juričić nije želio pružiti ruku.

Nije mu ostala dužna Danica Juričić, koja na Facebooku odgovara:

“Jedino mi preostaje angažirati Bujanca da dokaže da ja zagovaram antifašizam.

Pozivanje na učenje od Hasanbegovića i citiranje Thompsona nije primjereno kandidatu koji želi voditi SDP Zagreb. Ali Ivo Josipović u javnoj podršci Viktoru Gotovcu uopće nema sumnje u takav antifašizam.

Danas sam održala i tribinu u Savezu antifašističkih boraca i antifašista. Kroz sve debate u ovoj kampanji mogu reći da sam jedina jasno progovarala o značaju zagovaranja antifašizma za SDP.

I pružam ruku svima u SDP Zagreb. Hrabri ljudi pružaju ruku.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!