VIDEO: PROBALI SMO SVE – Novi glazbeni biser iz starogradske riznice Blanke Došen!

Blanka Došen, svim ljubiteljima tamburaške glazbe pripremila je novi ‘festivalski biser’ iz svoje prepoznatljive starogradske riznice.

Još malo vremena dijeli nas do ovogodišnjeg Aurea festa u Požegi, a upravo će tamo, ove subote 29.08., Blanka predstaviti novu pjesmu ‘Probali smo sve’.

Dobitnica Porina za najbolji folklorni album, zajedno sa svojom autorskom ekipom i ovoga se puta držala, provjerene kombinacije, koja je rezultirala brojnim dosadašnjim glazbenim uspjesima.

Starogradske pjesme nisu filozofija, nego emocija, jednostavna je Blankina nit vodilja, u stvaranju novih pjesama.

‘Skladba ‘Probali smo sve’ protkana je tekstom koji odiše jednostavnošću, čistoćom, ali nosi duboko značenje, na ljudskoj razini. Istovremeno, tužna i odlučna poručuje da život mora ići dalje, da se živjeti mora.

Najbolje se osjećam kada radim s prijateljima, pa sam tako i ovu pjesmu radila sa svojim dragim prijateljima, koji me poznaju u dušu i osjećaju moj senzibilitet.

Vjerujem kako će pjesma zaživjeti u srcu slušatelja, te da će postati novom starogradskom pjesmom!’, poručuje Blanka

Svojom posebnom izvedbom, Blanka je dodala posebnu čar, na tekst i glazbu, koju potpisuje Pavo Tudik. Autorski dvojac Mario Zbiljski i Antonio Krupilnicki, zaslužni su za aranžman.

Dok čekamo subotnji nastup na festivalskoj pozornici u Požegi, ‘Probali smo sve’, poslušajte na YouTube linku – https://youtu.be/PuiFhfDnVrA

Autor glazbe i teksta: Pavo Tudik
Autor teksta: Pavo Tudik
Aranžman: Mario Zbiljski/Antonio Krupilnicki

Foto: Privatni album Blanka Došen

Komentiraj