VIDEO: PRIJE PADA BOEINGA – Što je sve govorio i pokušavao pilot zrakoplova?

nesreća, zrakoplov, rusija

Na ruskoj državnoj televiziji mogle su se čuti posljednje riječi pilota putničkog zrakoplova kompanije Flydubai koji se prije sedam dana srušio u Rostovu na Donu, kada su poginule 62 osobe.

U posjed snimke došla je TV stanica Rusija 1. Podsjećamo avion Boeing 737, koji je letio iz Dubaija, pri drugom je pokušaju slijetanja promašio je pistu, a po posljednjim razgovorima u kabini moglo bi se zaključiti da je pilot izgubio kontrolu nad zrakoplovom nakon isključenja autopilota.

Na snimci se može čuti kako pilot više puta ponavlja: “Ne brini.”

Nekoliko sekundi potzom on kaže: “Ne radi to.”

Posljednje što se može čuti je kao naredba izrečena nekoliko puta: “Podigni ga”.

Ono što je najstrašnije, tijekom posljednjih nekoliko sekundi čuju se užasni “neljudski krikovi”.

Na ruskoj televiziji moglo se čuti i neslužbeno objašnjenje. Stručnjaci tako misle kako je pilot slučajno uključio stabilizaciju krila na repu dok je pokušavao izravnati zrakoplov.

Međutim, kada se to učini, ističu stručnjaci, tada zrakoplov praktički ne reagira na upravljačku ploču za kojom je pilot.

“Očito, piloti nisu razumjeli da je za poniranje zrakoplova kriv stabilizator”, rečeno je na ruskoj televiziji.

Rečeno je i kako je pilot mogao stabilizator i slučajno aktivirati zbog kroničnog umora. Drugo objašnjenje je mogući kvar na automatskim sustavima zrakoplova.

Naravno, pravu će istinu pokušati otkriti istražitelji – tko je kriv za nesreću – pogreška pilota, loše vrijeme ili tehnički kvar.

 

https://www.youtube.com/watch?v=1WFlnOoLwbE