VIDEO: POŽAR U ZALEĐU VODICA – Izgorjelo 20-tak kuća, automobili, traje evakuacija ljudi

Šibenski vatrogasci od 11 sati bore se s požarom u vodičkom zaleđu, a aktivna su još dva požara, u Zadarskoj i u Šibensko-kninskoj županiji.

Izvor: Media servis

Požar u Vodicama je uzrokovao zatvaranje županijske ceste Vodice-Gaćelezi, te ceste od Šibenskog mosta prema Zatonu i Raslini, objavljeno je na stranicama HAK-a.

Na terenu je stotinjak vatrogasaca s preko 50 vozila, izvijestili su iz Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije. Požar još nije pod kontrolom.

U Zatonu je požar zahvatio krovove nekoliko kuća te lokalne crkve, no vatrogasci su je uspjeli ugasiti.

Najkritičnije je prema Raslini. U gašenju sudjeluju i kanaderi, a gašenje otežava jak vjetar.

“Pakao je, ne znamo gdje ćemo prije. Kažu da i neke kuće gore tako da sad idemo vidjeti tamo”, kratko je rekao Boris Dukić, zapovjednik zatonskog DVD-a.

Foto: Screenshot/N1

U tijeku je evakuacija stanovnika Rasline i Zatona morskim putem prema Bilicama, javlja Šibenik.in. Uključili su se stanovnici s brzim gumenim brodovima.

Na stranici Općine Bilice pozivaju stanovnike Bilica da prime ljude u kuće.

U videu koji je na Facebook profilu objavio Radio Šibenik, reporter hoda naseljem Rasline u kojem još uvijek gore brojne kuće, a vatrogasci i mještani bore se protiv požara svim dostupnim sredstvima.

“Vjetar tako jako puše i naglo mijenja smjerove da je vatrogascima prilično teško uopće predvidjeti situaciju na terenu i kako će se postaviti”, objasnio je u snimci.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izjavio je kako požar gase tri kanadera, da je usmjeren i četvrti, a prema informacijama kojima raspolaže, u požaru nema ozlijeđenih.

“Ovo je najteži požar ove sezone, ušao je među kuće, podignute su snage iz susjednih županija i vojska”, rekao je Tucaković.

Darko Dukić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije, rekao je za RTL da je izgorjelo dvadesetak kuća:

“Izgorjelo je 20-ak kuća sigurno, što u Zatonu, što u Raslini. To su krovišta, vatra se s pepelom i užarenim dijelom povukla kroz grede”, rekao je Dukić.