VIDEO: POŠTENO I ČASNO – Ovako je mladi znanstvenik Strmota podnio ostavku javno

marin strmota

Slika kakva se ne viđa u Hrvatskoj – ostavka na pressici, kada je državni tajnik u Ministarstvu demografije Marin Strmota podnio ostavku, zaokupila je javnost.

Učinio je to pre okupljenim novinarima i zbunjenom resornom ministricom, koja nije ni sanjala što će se dogoditi.

Mladi stručnjak za demografiju, doktor znanosti, je jednostavno rekao:

“Nakon godinu i 4 mjeseca u Vladi kao demograf i mladi čovjek smatram da ovo nije dovoljno ozbiljno i s današnjim danom podnosim ostavku na mjesto državnog tajnika jer država izumire.

Ovo je najgore stanje u Hrvatskoj otkad postoji država i pričati ovako neozbiljno o ovome.Ja kao čovjek mladi, kao čovjek RH, građanin, otac dvoje djece, nezaposlene supruge, nezaposlenih roditelja, ne vjerujem da će se išta riješiti ovakvim pristupom.”

Tko je HDZ-ovac Marin Strmota?

Podsjećamo, na mjesto državnog tajnika u Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Marin Strmota došao je krajem 2016. godine.

Prije stupanja na tu dužnost od 2010. bio je docent na Ekonomskom fakultetu Zagreb, gdje je i završio doktorski studij 2013. godine.

Na Ekonomskom fakultetu bavio se projektima vezanim za demografiju, a govori njemački i engleski.

Iz imovinske kartice je vidljivo kako je kao državni tajnik primao plaću od 15.771,69 kuna neto.

Ima i dva kredita u Zagrebačkoj banci. Jedan u iznosu od 171.710,67 kuna kojeg je podigao 2012. godine na rok otplate od sedam godina po kamatnoj stopi od 8,15%.

Godine 2013. podigao je kredit u iznosu od 50.000 kuna po kamati od 8,22 % na otplatni rok od pet godina. Mjesečno kredite plaća 3735,59 kuna.

Nekretnina 2016. godine nije imao. Vozio je Golf iz 2008. godine kojeg je kupio na kredit.

Nema štednje, niti udjela, dionica, vrijednosnih papira u poslovnim subjektima.

Nema ni pokretnina pojedinačne vrijednosti veće od 30.000 kuna.