VIDEO: POSAVEC SE VRATIO – Potvrdio kandidaturu, zahvalio na podršci i očekuje pobjedu

Kao što je i obećao Matija Posavec, bivši župan, a po željama mnogih građana Međimurja, i budući, došao je među svoje Međimurke i Međimurce na trg u Čakovcu.

Zahvalio im je na velikoj podršci u ova dva mjeseca koliko ga nije bilo među njima, a već je, kaže, prikupio više od 10.000 potpisa za kandidaturu za međimurskog župana, koje će predati još danas.

Zahvalio je i svima iz Facebook grupe “Podrška županu – Matija Posavec”, kojih je više od 9.000, svima koji su ga se sjetili, slali poruke i onima koji su mu stisnuli ruku.

Ranije je, gostujući na N1 televiziji Posavec rekao: “Građani će ocijeniti trebaju li me kazniti ili ne, a najbolji način su izbori. Radije ću da me građani kazne zbog tereta koji mi je na leđima nego da bude ovijeno velom tajne”, te dodao:

“Nisam aktivirao saborski mandat, nisam uzeo punu plaću na koju sam imao pravo. Nemam ni zdravstveno trenutno”, te dodao kako su mu ova dva mjeseca uzela deset godina života.

Posdsjetimo kako je Posavec bio najmlađi župan u povijesti Hrvatske, koji je pobjeđivao uvjerljivo u tri izborna ciklusa za međimurskog župana, a Međimursku županiju, preuzeo je s tek 33 godine.

Potom je pobjeđivao na izborima uvijek s velikom razlikom u odnosu na svoje suparnike.

Kako je više puta izjavio, smetao je najviše HDZ-u, čiji su lokalni članovi sve činili da bi mu pokušali “pakirati”. Tvrdi i da njegovo uhićenje ima veze s HDZ-om.

HDZ ovaj put prvi put u povijesti neće imati kandidata. Znali su da ide Posavec i prestrašili su se velikog poraza, tvrde Međimurci, ali i politički analitičari.

Za župana Međimurja za sada su se uz Posavca javila još tri kandidata – Fokusov Darko Zver, nezavisni Mladen Novak i Reformistica Sandra Herman.