VIDEO: POPLAVE – Snimka Zagreba i Zagrebačke županije iz zraka

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a objavilo je snimke iz zraka poplavljenih područja grada Zagreba i Zagrebačke županije.

“I dalje pozivamo građane na područjima sklonima poplavama da budu posebno oprezni, ne kreću na put ako ne moraju, prate vijesti i preporuke nadležnih tijela te da pravodobno poduzmu potrebne sigurnosne mjere”, priopćili su.

“Situacija je ozbiljna, ali iz Hrvatskih voda uvjeravaju da u ovom trenutku stanovnici Zagreba nemaju razloga za brigu”, poručio je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević u objavi na Facebooku.

Naveo je kako se, prema zadnjim informacijama Hrvatskih voda, vrhunac vodenog vala na Savi očekuje danas oko 18 sati.

“Od jučer navečer se koristi oteretni kanal Sava-Odra, koji preuzima dio vodenog vala kako ne bi došlo do poplave u gradu. Taj kanal je izgrađen 1970-ih godina i do sada se radi obrane Zagreba od poplava morao koristiti samo sedam puta”, istaknuo je Tomašević.

Općina Brdovec podsjetila je svoje građane na jučerašnju uputu o tome da je radi prezasićenosti terena vodom moguć povrat kanalizacijskih voda u objekte te da u kanalizaciju ispuštaju što je manje moguće otpadnih voda.