VIDEO: PONISTRA – Pjesma Branimira Bubice i klape Sebenico kao prozor za pogled na Korziku

Za Branimira Bubicu i klapu Sebenico ovoga ljeta nema odmora jer se publika zaželjela lijepe pjesme u kvalitetnoj izvedbi uživo koja budi najljepše emocije.

Upravo takva pjesma je „Ponistra“ koju su imali čast predstaviti prošle subote na 25. Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku, festivalu bogate tradicije za koji su ovi vrhunski klapski glazbenici iznimno vezani, ne samo zbog nagrada koje su tamo osvajali, već i sjajne atmosfere koju festival stvara iz godine u godinu. Šibenskoj su publici predstavili pjesmu koja nosi posebnu težinu obzirom da je stihove napisao Krste Juras, autor bezvremenskih hitova poput ‘Dalmacija u mom oku’, ‘Dobra ti večer mati moja’, ‘Šibenska balada’, ‘Jubi san vašu ćer’ i mnogih drugih.

Branimir Bubica ne skriva oduševljenje dobivenom prilikom da uglazbi stihove legendarnog autora: „Stvarati glazbu na stihove našeg velikog tekstopisca Krste Jurasa velika je čast, ali i obveza te smo uoči nastupa na Šansoni pojačali probe jer dati najbolje od sebe najmanje je što smo mogli učiniti uoči tako važne prigode. Ponistra mi je posebno draga pjesma te se nadam da će ju slušatelji prepoznati i uskoro pjevušiti u svojim domovima, a naći će se i na novom albumu koji objavljujemo vrlo skoro.“

Pjesmu je aranžerski oblikovao Leo Škaro, a videospot kojeg krase divne vizure Šibenika, režirao Tomislav Dugandžić. Branimir sa svojim Sebenicom nastupa diljem Lijepe naše, česti su gosti i u susjednoj Sloveniji te BiH, a bogat raspored u njihovom kalendaru koncerata potvrđuje vrijednost ovih pjevača iz Krešimirovog grada koji su prošlog rujna publiku oduševili obljetničkim koncertom u atriju Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, a nadolazećeg ih rujna, kao šlag na kraju sezone, očekuje nekoliko koncerata na predivnoj Korzici. To će biti sjajna uvertira za niz promotivnih koncerata uoči skore objave trećeg albuma koji će biti dostojan nasljednik hvaljenih albuma „Dobra večer, uzorita“ i „Dalmacijo, ti si zadnja luka“ kojima su Branimir Bubica i klapa Sebenico ostavili značajan trag u baštini dalmatinske klapske pjesme.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!