VIDEO: POBUNA ROLLING STONESA – Poručili Donaldu Trumpu da se ne promovira uz njihovu glazbu

rolling stones

Čuveni svjetski rock sastav Rolling Stones traži od Donalda Trumpa, republikanskog predsjedničkog kandidata, da prestane koristiti njihove pjesme u svojoj predizbornoj kampanji.

Stonesi su se oglasili priopćenjem u kojem navode kako nikada nisu dali dopuštenje da se njihove pjesme koriste u Trumpovoj predsjedničkoj kampanji i da zahtijevaju da se s tim odmah prekine.

Glasnogovornica Trumpa nije još komentirala zahtjev Stonesa, ali i te kako zna kako Trump, inače ljubitelj glazbe, stalno koristi na svojim mitinzima Eltona Johna, neke operne i klasične brojeve, ali i Stonese.

Posljednjih mjeseci čuo se često hit grupe Rolling Stones iz 1969. – “You Can’t Always Get What You Want”, a nedavno je i Trump izašao i s pjesmom “Start Me Up”.

Prije Stonesa Trumpa su obavijestili neka se ne služi s njihovom glazbom i zvijezda Adele, zatim frontmen grupe Aerosmith Steven Tyler i Neil Young kada je Trump u svojoj najavi kampanje

prošle godine iskoristio njegovu pjesmu “Rockin’ in the Free World”. Nakon upozorenja Trumpo više nije koristio njihovu glazbu.

Valja napomenuti kako strankama i nije potrebno posebno dopuštenje glazbenika da bi koristili njjihova djela, ali moraju prethodno imati dopuštenje organizacija BMI i ASCAP, koje zastupaju njihova prava .

Komentiraj