VIDEO: PITAJU ME ZAŠTO SE ŽESTIM – A ja pitam zašto se ne žeste i drugi, kaže Orešković

Zanimljivom se objavom oglasila Dalija Orešković, zastupnica stranke Centar, upozorivši kako nam se dogodio nestanak građanske države pod pritiskom malograđanštine i lažnih moralista.

Na Facebooku Orešković piše:

“Pitaju me, zašto se toliko žestim, a ja se pitam zašto se ne žeste i svi drugi. Jučerašnji dan u sabornici bio je dug, a rasprava prljava sa ono malo zastupnika što su u njoj uopće sudjelovali.

Tijekom zadnjih par desetljeća, nešto nam je prošlo ispod radara, a to je nestanak građanske države pod pritiskom malograđanštine i lažnih moralista.

Taj prostor intime i slobode izbora da ju živimo svatko po svom, i u sigurnosti vlastite privatnosti, bez da nam se Zenakovići, pršutaši Kerumi i podzemlje iz središnjice stranke na vlasti u to uvlače i nameću svoje standarde, e to je onaj prostor kojeg treba obraniti, ne radi stranačkih suradnika, već zbog svih ostalih.

Dugo nisam na javnoj sceni doživjela ovakve spinove, manipuliranja u medijima s činjenicama i napadom na osobnoj razini, kao povodom ove teme.

O tome čiji su moralni standardi bili dvostruki, tko je bilo licemjeran, i tko je u javnosti iznosio čiste laži, nemam namjeru prestati govoriti niti kada prođu lokalni izbori u gradu koji je nekad, ne tako davno, po širini pogleda, po osjećaju za slobodu i prava svakog građanina bio ispred drugih, a sada ga na prljav način žele okupirati oni koji mogu biti prvi samo po kriminalu i korupciji.