VIDEO: PERNAR U ZAŠTITI NOVINARA – Tuže ga, jer je raskrinkao uhljebničko zapošljavanje

ivan pernar

Ivan Pernar, zastupnik Živog zida, u Saboru je stao u zaštitu novinara Hrvoja Bajla, koji je, kako kaže, raskrinkao netransparentno zapošljava u zadarskom muzeju, koji vodi Renata Peroš, i još niz stvari vezane uz zapošljavanje konobara Davida Ricova.

Uz svoju snimku na Facebooku, Pernar je napisao:

/STANKA NA TEMU TUŽBE RENATE PEROŠ PROTIV HRVOJA BAJLA NOVINARA PORTALA ZDNEWS/

Iako vas većinu ovaj slučaj ne zanima, za javnost je bitna vijest da je poznati novinar Hrvoje Bajlo s portala ZDNEWS raskrinkao, odnosno javnosti približio nevjerojatan slučaj. Naime radi se o tome da je u muzeju gdje je trebao biti zaposlen netko tko se bavi u najmanju ruku umjetnošću zaposlen konobar David Ricov.

Po kojem ključu je on tamo zaposlen suvišno je objašnjavati, jasno je da oni koji su obrazovani za taj posao nisu mogli dobiti taj posao, a konobar David Ricov jest.

Postavlja se pitanje da li je problem u tome što je on konobar, no problem nije u tome. problem je u tome što zadarski muzej pod vodstvom Renate Peroš na jedan neobičan, odnosno netransparentan način zapošljava ljude. David Ricov je također od svojeg poslodavca dobivao naknadu za putne troškove s Ugljana, iako on tamo nije stanovao.

Drugim riječima on je potkradao državnu instituciju, ne samo da ju je potkradao, nego je u isto vrijeme dok je bio prijavljen da stanuje na Ugljanu zapravo živio u socijalnom gradskom stanu u Zadru koji nije njegov već je dan na korištenje njegovoj majci koja živi na drugoj adresi.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/pernari/videos/1973059483019825/” bottom=”30″]

Komentiraj