VIDEO: PERNAR U BANJA LUCI – Internacionalna akcija protiv deložacije

Podijelite članak
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Danas je u Banja Luci spriječena deložacija Borke Borke Petrović i njenog sina iz stana u Jevrejskoj ulici u središtu grada. Među ktivistima organizacije Restart Srpska bio je i Ivan Pernar, saborski zastupnik Živog zida.

“Došao sam iz solidarnosti s Borkom. Žena i njen sin su se našli u nezavidnoj situaciji i prijeti im deložacija. Ona je žrtva i ratnog i poratnog kriminala”, rekao je među ostalim Ivan Pernar.

Inače Petrović je stan naslijedila od roditelja. Otkupljen je, ali procedura nije završena do kraja jer je u međuvremenu umro odvjetnik koji je vodio slučaj, pa je dio dokumentacije zagubljen.

“Cilj je da se deložacija izvede prije Nove godine, zbog donošenja novog zakona, kako bismo se moj sin i ja našli na ulici. Ovo je vojna zgrada i vojni stan, deložaciju izvodi Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju”, rekla je ogorčena Borka Petković, koju žele izbaciti iz stana po četvrti put.

“Riječ je o nepravednom činu ministarstva. Restart će i dalje podržavati borbu protiv nepravde i uvijek ćemo biti tu”, rekao je predsjednik Restart Srpska Stefan Blagić.

Zahvalio se i Ivanu Pernaru, koji je došao pružiti podršku u sprječavanju deložacije u Banja Luci.

Komentiraj