VIDEO: PADA SNIJEG – Zabijelio Gorski kotar, padat će i sutra – izdana mnoga upozorenja

U subotu je u večernjim satima pao snijeg u Gorskom kotoru. Po prognozama nijeg bi mogao padati i u nedjelju.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) javlja i kako na Medvednici pada slaba susnježica, dok su u Slavonskom Brodu zabilježene ledene iglice. Jak snijeg pak pada kod mjerne postaje Parg-Čabar.

U noći na nedjelju te u nedjelju prijepodne kiša u planinskim krajevima unutrašnjosti može prelaziti u susnježicu i snijeg.

U nedjelju oblačno s kišom, a u planinskim krajevima i snijegom, na sjevernom Jadranu olujna bura, a na srednjem I južnom jugo koje će tijekom dana oslabiti i okrenuti na zapadnjak, prognozirao je naš meteorolog.

Za neke dijelove Hrvatske uključen je i Meteoalarm. Crveni alarm upaljen je za Velebitski kanal. Očekuje se jaka bura s udarima vjetra jačine 35-75 čvorova (65-140 km/h).

“Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu.

Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu”, savjetuje DHMZ.

Za Kvarner i Kvarnerić je upaljen narančasti alarm. I tu se očekuje jaka bura.