VIDEO: OREŠKOVIĆ HDZ-ovcima – Svi ste vi Majda Burić, ulizujete se premijeru da bi i dalje sjedili u tim klupama

Zastupnica Dalija Orešković održala je u Saboru govor koji bi trebao posramiti mnoge u HDZ-u, ako je nešto takvo i moguće očekivati.

Uz video snimku na Facebooku je napisala:

“Nisam tu da branim Možemo, ali to da branim civilizacijski standard od retorike tamne desnice koja ugrožava pristojnu, građansku Hrvatsku, e to smatram da mi je dužnost.

Kontekst ovog govora je osvrt na čitavu gadljivu raspravu koja mu je prethodila. Temu Zakona o putovnicama, tamna desnica je zloupotrijebila za etiketiranje političke konkurencije kao organiziranog lanca koji se bavi trgovinom i krijumčarenjem djece.

Tijekom rasprave upozoravala sam da takva rasprava urušava dignitet Hrvatskog sabora kao cjeline, a HDZ je te moje riječi jedva dočekao da okrene pilu naopako pa da kaže kako imam dvostruke kriterije, jer eto, ako za HDZ govorim da je korumpiran, onda se i za Možemo može reći da su lanac krijumčara i trgovaca djecom.

Za kraj, rekla sam nešto i o fenomenu Majde Burić, jer je ona ogledalo stanja nacije u kojem se vidi da u Hrvatskom saboru, umjesto ljudi s vlastitim integritetom sjede ulizice, jer je to u ovakvom političkom modelu postala valuta za uspjeh”.

Vrijedi pogledati snimku.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!