VIDEO: OGLASILA SE I CRKVA – Evo što kažu o vjeroučitelju koji bi nabijao na kolac

kaptol, crkva, zagreb

O teškom incidentu vjeroučitelja Krešimira Bagarića iz zagrebačke OŠ Matija Gubec, koji bi neke ljude poput bivšeg predsjednika Stipe Mesića i ministrice Vesne Pusić streljao, a neke nabijao na kolac, očitovala se i Zagrebačka nadbiskupija.

Oni su po Vatikanskim ugovorima nadležni za vjeroučitelje koji predaju u zagrebačkim školama.

“Ured za vjeronauk u školi Zagrebačke nadbiskupije ovim putem obavještava javnost da su upoznati sa slučajem neprimjerenog govora vjeroučitelja u OŠ Matija Gubec g. Krešimira Bagarića.Ured se, kao tijelo nadležno za provedbu školskog vjeronauka, ograđuje od izrečenih stavova g. Bagarića te izražava žaljenje što je zloupotrijebio nastavu vjeronauka.

Povjerenstvo Zagrebačke nadbiskupije za dodjelu mandata vjeroučiteljima razmotrit će slučaj i odlučiti o daljnjim postupcima”, stoji u priopćenju koje je medijima poslao Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Snimku na kojoj se vjeroučitelja čuje kako djeci na satu govori svoje političke stavove i pritom poziva na nasilje, objavio je Index, a snimio ju je učenik osmog razreda na satu.

Bagarić je učenicima govorio da bi trebalo strijeljati Stipu Mesića i Vesnu Pusić, hvalio ratnog zločinca Ratka Mladića i iznio niz problematičnih stavova koji ulaze u područje govora mržnje i pozivanja na nasilje.

Snimku koju je objavio Index možete čuti OVDJE.

 

Komentiraj