VIDEO: ODLAZI – Kaže to glazbenica i autorica Mirna Škrgatić u novom spotu

Suradnja s producentom Tomislavom Franjom Šuškom započeta na prethodnom singlu “Ostani tu”, nastavlja se i na ovom.

Nakon dva studijska albuma “Snovi” (2019.) i “Posljednji trend” (2021.) koji je snimljen u produkciji Marka Mrakovčića, Mirna se odlučila na promjenu zvuka, a rezultat su upravo ova dva singla koji će biti dijelom njenog novog studijskog albuma.

Pjesmu “Odlazi!” prati zanimljiv spot redateljice Andreje Mulder koja je scenarij osmislila zajedno s Mirnom. Videospot temu pjesme obrađuje kroz prizmu satire i groteske, čak s izvjesnom dozom autoironije s obzirom da je pjesma “Odlazi!” bila uvrštena među rezervne pjesme za Doru.

Spot također obuhvaća neki širi društveni kontekst i referira se na recentne događaje s gradskih trgova koji zorno svjedoče o prisutnosti nazadnih, patrijarhalnih ideja u našem društvu, kojima se možemo samo nasmijati. Pogotovo u takvom ozračju, ova pjesma osnažuje sve žene, poručuje im da budu svoje i hrabre te ju je Mirna napisala kao svojevrsnu himnu ženskog otpora.

Uvjerljivost su svakako pridonijeli glumci u spotu: Asim Ugljen, Dean Krivačić, Dino More, Miran Kurspahić i Sven Jakir. Uz njih, treba spomenuti i plesačice Teu Drožđek i Lanu Sirovinu, koja je osmislila i koreografiju u spotu.

A kakav će biti Mirnin treći studijski album?

“U odnosu na prošla dva albuma, ovaj će imati žešći rock zvuk, ali i plesni ritam u većini pjesama. Kako glazbu stvaram po svom unutarnjem osjećaju, tako me inspiracija na ovom albumu odvela više u smjeru new wavea i 80-ih, za razliku od prethodnog albuma gdje sam inspiraciju crpila iz pop/rock zvuka 60-ih i 70-ih. Suradnja s producentom Tomislavom Šuškom donijela je pomalo nostalgičan, ali svakako moderan zvuk mojim novim pjesmama”, dodala je Mirna.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!