ODIJELO TREĆE DOBI – Hoćete se osjećati kao stogodišnjak – pogledajte kako

Podijelite članak

stogodišnjak

Jedan mladi muškarac je uz pomoć neuobičnog odijela mogao osjetiti kakav je to osjećaj – biti manje pokretan i imati poteškoće sa sluhom, vidom…

Ovo inovativno odijelo poznato pod imenom „Odijelo treće dobi“ omogućuje osobi koja ga nosi da se teže i znatno sporije kreće, da ima poteškoće u saginjanju, a svijet vidi i čuje potpuno nejasno i prigušeno. Odijelo također izaziva pogrbljenost i podrhtavanje ruku.

Tridesetogodišnji novinar Daily Maila, Richard Gray imao je čast biti jedan od prvih koji će probati „Odijelo treće dobi“ a sve u svrhu kako bi mogao vidjeti kako se osjećao kao prosječan stogodišnjak koji uživa u šetnji parkom.

Gray je osjetio umor ubrzo nakon početka šetnje, jedva je bio u mogućnosti saviti koljena da bih podigao novčić s poda, a smiriti ruku od drhtanja da kako bi skinuo naočale bio je za njega najveći izazov.

„Odijelo treće dobi“ napravljeno je na temelju Fordovog projekta, a čiji krajnji cilj je projektirati automobil namijenjen osobama starije životne dobi. U toj marketinškoj kampanji sudjeluje i Fauja Singh koji ima 104 godine i koji je poznat po tome što u svojim godinama i dalje sudjeluje u maratonima. (i. ž.)

 

 

Komentiraj