VIDEO: NOVO SUĐENJE – Damir Mihanović ponovo teretio Sanadera i Barišića za Fimi mediu

damir mihanović

Na ponovoljenom suđenju za aferu Fimi media svjedočio je Damir Mihanović, krunski svjedok optužnice protiv Ive Sanadera, HDZ-a i ostalih.

Izvješće: Vlatka Koren (Media servis)

Bivši član Uprave Croatia osiguranja ponovio je svoje tvrdnje o famoznom sastanku u Vladi 2007. na kojem je Sanader šefovima javnih poduzeća naredio suradnju s agencijom Nevenke Jurak i tadašnjim šefom Carine Mladenom Barišićem.

Po ničemu neobičan sastanak počeo je gospodarskim temama, a Sanader je na kraju predstavio Barišića, rekao je Mihanović.

”Barišića sam već poznavao. Sanader ga je predstavio za one koji ne znaju i rekao da će nas Barišić pozvati na jedan sastanak i da se odazovemo. Nije najavio temu, ali je pitao ‘Mladene, kako se zove firma’. Barišić je rekao Fimi medija, a Sanader je ponovio Fima.”

Idući dan je iz Barišićeva ureda stigao poziv za sastanak u Carini na koji se Mihanović odazvao.

”Sukladno tome dogovoru i uputi sam se odazvao. U uredu sam vidio Vesnu Bakran kako prije mene izlazi. Ušao sam nakon nje. Sastanak je kratko trajao. Tu me Barišić upoznao s Nevenkom Jurak i zamolio da je primim na sastanak”, prisjetio se Mihanović.

Podsjetimo, USKOK tereti bivšeg premijera, HDZ i suradnike za punjenjenje crnog stranačkog fonda novcem javnih poduzeća i institucija izvučenih preko marketinške agencije Fimi media.

PISALI SMO:

PERNAR OŠINUO PO HDZ-U: Natjerali ste svjedoke da promijene iskaz – Cvitan mi kaže da Sanader nikad neće biti osuđen  – čitajte OVDJE.

Komentiraj