VIDEO: NOVO O PLJAČKI STOLJEĆA – Penzioneri orobili draguljarnicu i oteli nakit vrijedan 18,5 milijuna eura

pljačk

Za spektakularnu pljačku draguljarnice Hatton Garden u Londonu britanski je sud osudio Carla Wooda (58), Williama Lincolna (60) i Hugha Doyla (48) za sudjelovanje u pljački stoljeća.

Pljačka je, podsjećamo, izvedena tijekom praznika za Uskrs prošle godine. Zanimljivo je da su u trezoru draguljarnice Hatton Garden proveli čak četiri dana i za to su vrijeme posve bezbrižno izvlačili sve što im se našlu pred očima – dragocijenosti u vrijednosti oko 18,5 milijuna eura!

Ulov je bio velik, jer u Hatton Gardenu svoje dragocijenosti drže uglavnom draguljari i trgovci zlatom.

Rekonstrukcija je pokazala kako su se beobuzdani lopovi, mahom penzioneri, najprije popeli na krov. Kroz krov su ušli u zgradu i spustili se potom do podruma gdje je veliki trezor sa čak 600 sigurnosnih sefova. Onesposobili su alarm, prerezali zaštitne rešetke.

Poznato je kako su već ranije osuđena četvorica organizatora pljačke. To su Brian Reader (76), John Collins (75), Terry Perkins (67) i Daniel Jones 60). Policija još intenzivno traga za još jednim pljačkašem. Znaju za njegov nadimak, ali nitko od onih koji su osuđeni ne želi ga izdati. (d. g.)

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!