VIDEO: NINO RASPUDIĆ – Jandroković je imao četiri “političke majke” – nakon Plenkovića tražit će petu

”U strahu su velike oči, pa u tom smislu i mogu shvatiti pretjeranu reakciju”, rekao je Nino Raspudić za N1 Televiziju o izjavi Gordana Jandrokovića o njegove dvije žene, kao i premijera Andreja Plenkovića, koji je Jandrokovića uzeo u zaštitu.

Kaže Raspudić da je kritizirao Jandrokovića i Plenkovića i da ga je njihov “rad” natjerao da se kandidira za Sabor na listi Mosta.

”To što su radili i potaknulo me da se kandidiram. Međutim, svi moji tekstovi i nastupi javno su dostupni i ja nikada nisam spominjao njihove obitelji, pogotovo djecu. Ovaj način prebiranja djece kao vrijedne ili manje vrijedne više govori o njima samima”, rekao je Raspudić za N1.

Jandrokovića poštuje i čestita mu na tome što ima troje djece s jednom ženom, no ”za njega kao političara važnije je to da je Gordan Jandroković umiljato dijete čak četiri političke majke”.

”Njegova prva mama je bio Ivo Sanader, prema kojem je pokazivao toliku ljubav da samo što mu nije sjedio u krilu. Isto se ponovilo s njegovom drugom političkom majkom Jadrankom Kosor. Treća politička mama mu je bio Tomislav Karamarko i sada mu je aktualna mama Andrej Plenković. Ne sumnjam da će nakon Plenkovićeva političkog pada Jandroković pokušati naći i petu političku mamu”, poručuje Nino Raspudić.

Smatra da je politička karijera Gordana Jandrokovića simptomatično za hrvatsku politku, a to je partijsko poklonstvo koje se vuče iz bivšeg sistema. Ponovio je da je s 808 izabranih glasova postao predsjednik Sabora.

Neće dići ruku za Vladu Andreja Plenkovića, ali ni Davora Bernardića. Ima interne podatke prema kojima, tvrdi, bliže je Plenković oporbi nego on.