VIDEO: NIKOLA GRMOJA – Možemo slobodno reći da je HDZ stranka na ruski pogon

“Upravo je HDZ financiran ruskim kapitalom”, izjavio je Grmoja u saborskom govoru na slobodnu temu, referirajući se na optužbe HDZ-a da se oporba financira s istoka.

Ustvrdio je i kako je to vjerojatno razlog “zašto SOA krije izvješće koje su im dostavile SAD o igračima, političarima i stranka, koje su financirane ruskim kapitalom”.

Grmoja tvrdi kako je bilo više tih donacija, od pozajmice PPD-a, “koji je nastao ruskim kapitalom, do raznih ruskih zaklada koje su financirale HDZ”.

“Slobodno možemo reći da je ta stranka zapravo na ruski pogon”, izjavio je.

Izrazio je zabrinutost izjavom političkog tajnika HDZ-a Ante Sanadera da Most podupire rusku agresiju na Ukrajinu, iako je, kaže, jasno da se aludira na tvitove jednog Mostovog zastupnika iz godina kada je Rusija intervenirala u Siriji.

To, dodao je, posljedično može značiti da politički tajnik HDZ-a podupire pogubljenja kršćana ili možda ubojstvo Tomislava Salopeka, od islamske države.

“Mi nećemo ići tako daleko kao što u ovom napadaju panike i paranoje idu i zastupnici HDZ-a i sam premijer koji se očito boji Antikorupcijskog vijeća i onoga što bi se tamo moglo razotkriti”, rekao je Grmoja, apostrofirajući najavu da će u utorak, za kada je sazvana sjednica Vijeća, premijer u Saboru predstaviti godišnje izvješće o radu Vlade.

Očito je da žele maknuti fokus sa Antikorupcijskog vijeća, zaključio je.

Uz video snimku intervju, Grmoja je na Facebooku napisao:

Sad smo pozvali upravu Ine, Plenkovića i Čorića, zvat ćemo zviždače i političare koji imaju nešto reći. Spreman sam ići do 1983. ako treba, kad je bilo ubojstvo Đurekovića. Potrajat će i oni se toga boje jer ćemo rasvijetliti sve oko Ine.