VIDEO: NEZABORAVNA “AVANTURA” – Svoj album prvijenac predstavila Lana.S

Lana Škrgatić, poznata kao Lana.S, predstavila je publici u Saxu album prvijenac “Avantura”, čije ime savršeno opisuje ono što su okupljeni gosti i obožavatelji doživjeli.

U punom Saxu za koji se tražila karta više, kantautorica i multiinstrumentalistica, uz brojne glazbene goste i goste iznenađenja održala je sjajan koncert. U izvedbama su joj se pridružili redom: Saksofonist Vanja Ileković, Boris Novković, Zele Lipovača, Ante Toni Janković, Borna Čop, Kristina Durak te gost iznenađenja Neno Belan.

Album kojega je u cijelosti producirao gitarist benda Dragomir Herendić označava Lanin diskografski kantautorski početak. Podijeljen je na 3 poglavlja, a zajednički nazivnik im je ljubav, ali kroz razne emocije. Prvo poglavlje je loša veza (“Sigurno u treću”), prekid (“Zaboravi na nas/Go to Hell”), drugi dio su bijes (“User friendly manual”) i tuga (“Covid i vino”), a završni dio je nova ljubav (“Naš svijet”) i sreća u ljubavi (“Uzmi me”).

Ostali članovi benda zahvaljujući kojima je publika imala priliku doživjeti album u najboljem izdanju su: Tea Mišković (bas gitara & prateći vokal), Lucija Bekavac (violina i prateći vokal), Ivan Puž (bubanj & vokal), Jelenko Hodak (klavijature).

Foto: Davor Birt

Na koncertu su publiku zabavljali i plesači iz plesnog studija Fusion, koji su već sjajnom koncertu donijeli i neočekivani bonus. Saksofon, klavijature, flauta – sve to je svirala Lana.S izvodeći svoje pjesme s bendom ili zajedno s glazbenim gostima. Uz sjajan album prvijenac prožet zanimljivim aranžmanima, vrhunski bend i brojni nastupi glazbenih gostiju obilježili su promociju albuma prvijenca o kojoj će se još dugo pričati. Poziv na bis rijetko je glasniji od onoga što je Lana jučer imala priliku doživjeti, a upravo to je sjajna motivacija na putu prema novom albumu.