VIDEO: NEVJEROJATNO – Oni još uvijek žive na drveću uz barbarske običaje i jedu ljude

korowa

Zapadnim prašumama Papue u Indoneziji, naseljene su prastarim narodom poznatim pod imenom Korowai, a njihova populacija broji 3.000 ljudi.

Korowai su specifični po tome što žive u kućama koje su sagrađene na drveću, održavaju dosta brutalne i surove obrede te su prepoznatljivi po kanibalizmu koji je u ostatku svijeta odumro još davnih dana.

Nisu bili niti svjesni postajanja drugih ljudi sve do prije 46 godina točnije 1974. godine kada ih je otkrio jedan nizozemski misionar.

Cijeli narod drži jako do svoje tradicije, žive u kućama na drveću koje znaju biti postavljena na visinama od 12 metara, odjeveni su u suknje načinjene od trave i kože koje im prekrivaju samo intimne dijelove tijela. Ne prihvaćaju kršćanstvo kao vjeru, znaju brojati najviše do 25 te nikome nikada ne govore svoje ime pri upoznavanju.

Korowai su organiziran narod te sve poslove raspodjeljuju ravnopravno na muškarce i žene. Muškarci odlaze u lov na životinja, grade kuće i brane na obližnjoj rijeci te oružje i oruđe.

Žene imaju ulogu domaćica, brinu se za djecu, skupljaju plodove biljaka te love manje životinje poput guštera i žaba.

Korowai su sastavljeni od više klanova, a svaku klan je sastavljen od nekoliko muškaraca, njihovih žena te djece. Žene se uzimaju iz drugih klanova po već unaprijed napravljenom dogovoru, a kao miraz se poklanjaju dvije manje svinje ili jedna veća i obavezno ogrlica načinjena od psećih zubi.

Nose raznoliki nakit od svinjskih hrskavica, kostiju, kljova i trnja bambusa. Žene su za vrijeme menstruacije ili trudnoće izolirane od ostatka populacije te ih muškarci ne smiju vidjeti pa se one povlače u obližnju kućicu u kojoj provode vrijeme i rađaju. Ostala žene im pomažu pri porodu te im donose hranu.

Jedna od činjenica koja najviše fascinira cijeli svijet su njihovi obredi u kojima često konzumiraju ljudsko meso. Do njihovog otkrića mislilo se da je kanibalizam davno iskorijenjen, ali ovo pleme je dokazalo suprotno. Ipak, neki antropolozi ne vjeruje u tu teoriju. (i. ž.)

Komentiraj