VIDEO: NEBO GORI – Nelin singl prvi donosi amapiano beat na hrvatsku glazbenu scenu

Pripremite se za ovogodišnju ljetnu himnu koja vam neće izlaziti iz glave. Nelin prepoznatljivi glas i aranžmanski potpis Mihovila Šoštarića zvuče kao kombinacija koja će ove godine dominirati playlistama.

Dijeleći emocije s publikom, Nela je prihvatila svoju ranjivost i pretvorila je u novu snagu, koja je prekrasno utkana u stihove njene najnovije pjesme, “Nebo gori”.

Glazbu potpisuje Antonela Đinđić, a na tekstu je radio već uigrani tim koji čine Antonela Đinđić, Ivana Belošević i Marsela Mrnjavac. Aranžman je djelo talentiranog producenta Mihovila Šoštarića Lockrooma, poznatog po moćnoj originalnoj produkciji.

“Nebo gori” donosi nešto potpuno drukčije na domaću glazbenu scenu, predstavljajući uzbudljivu fuziju Nelinog vokala i amapiano beata. Ovo je prvi put da na hrvatskoj sceni imamo priliku čuti ovaj beat. Pjesma će vas natjerat da se gibate u ritmu, a istovremeno je idealan soundtrack za vožnju, uživanje na plaži ili šetnju gradom.

Vokalno superiorna Nela za svoj najnoviji glazbeni video pripremila je vrlo hrabru i osobnu te vizualno zanimljivu priču. Režiju potpisuje Đurđina Samardžić – GG Help, spot je snimljen u Beogradu, a gledatelje vodi na dinamično umjetničko putovanje.

Nela objašnjava motivaciju iza vizualnog identiteta spota: “Željela sam izaći iz zone komfora i pružiti sebi priliku da napravim nešto drugačije s talentiranim ljudima s kojima dosad još nisam surađivala. Vodio me osjećaj koji me rijetko vara. Prirodno naginjem promjenama, a ovo je bila jedna promjena koja mi je trebala. GG Help (Đurđina Samardžić), autorica cjelokupnog vizualnog koncepta (redateljica, producentica, art direktorica, montažerka), već neko vrijeme me intrigira svojim radovima, stavovima i smislom za umjetnost. Pronašle smo zajedničku točku, kako prijateljski, tako i umjetnički, što je rezultiralo ovim glazbenim videom za ‘Nebo gori’.”

Stilski odabiri Nele u glazbenom videu doprinose cjelokupnoj priči: “Svaki stajling je priča za sebe i veže drugačije emocije. I svaki je pogođen u svojoj ulozi. Možda bih izdvojila stajling s korzetom s natpisom ‘Clock is ticking’ dizajnerice Gale Borović i taj moment u spotu kad sve zastane”, poručuje Nela.

GG Help, čiji radovi su nam poznati po suradnjama s Hiljsonom Mandelom, Miach i Natali Dizdar, opisuje što ju je inspiriralo za Nelin spot: “U radu na glazbenim spotovima, pokušavam istražiti ljudsku ranjivost, nešto što se krije iza umjetničkog života izvođača na pozornici. U videu koji je premješten u sferu fantazije, artikuliran isključivo kroz dizajn svjetla, također sam željela uključiti nešto živo – blisko i stvarno, poput životinja, okoliša, prirodnih pojava i drugog. Ti dodatni kadrovi i njihova brza izmjena remete strukturu videa na poetski način, ali je istovremeno i nadograđuju jer pobuđuju različite emocije, atmosfere i ponovno povezuju gledatelja s uspomenama – koje su uvijek vrlo individualne.”

Od sudjelovanja u showu The Voice Hrvatska, preko A strane, do uspješnog prvog studijskog albuma “Melodrama”, Nela je postala upečatljiv dio hrvatske glazbene scene, cijenjena u glazbenim krugovima, ali i među publikom. Iza sebe broji singlove koji redovito zauzimaju visoka mjesta na HR TOP 40 ljestvici, a s novim singlom “Nebo gori” taj niz uspjeha će se zasigurno nastaviti.