VIDEO: STRAVIČNO MASOVNO UBOJSTVO – Manijak u gay klubu pobio 50, a ranio više od 50 ljudi!

orlando, gay klub

Pucnjava u noćnom klubu u Orlandu. Prema posljednjim informacijama, manijak koji je upao u klub i počeo pucati po ljudima ubio je najmanje 50 ljudi, a više od 50 osoba je ozlijeđeno.

Mediji javljaju da je ovo bio najveći masovni pokolj u američkoj povijesti. Policija napad tretira kao teroristički čin. Napadač je identificiran kao Omar Mateen, američki građanin afganistanskog porijekla.

Lokalna policija istražuje napad na gay klub u Orlandu koji je okarakteriziran kao teroristički čin, a savezna policija je ranije priopćila da je napadač možda bio simpatizer Islamske države.

Policijski časnik koji je radio kao zaštitar u noćnom klubu Pulse razmijenio je vartru s napadačem oko 2 sata ujutro po lokalnom vremenu, rekli su policijski dužnosnici, a prenosi Reuters.

Ubrzo se razvila talačka kriza i tri sata kasnije interventna policija je upala u klub i ubila napadača.

Gradonačelnik je proglasio izvanredno stanje, a lokalne vlasti napad su okarakterizirale kao “domaći terorizam”.

Nakon sat vremena krize, policija je službeno potvrdila kako je napadač mrtav.

Oko 11 sati policija je izvela kontroliranu eksploziju, a policijski službenici zamolili su medije da ne prenose nepotpune informacije ili spekulacije.

Priopćeno je i da je ubijeno najmanje dvadeset, a ozlijeđene su 42 osobe, ali je taj broj poslije na žalost rasao.

Do incidenta je došlo u gay klubu Pulse, koji je na svojim Facebook stranicama objavio: “Svi pobjegnite iz kluba i nastavite trčati”.

Na terenu je više od 15 policijskih automobila, a ubojica je i dalje bio u klubu. Američki mediji javljaju kako ima i bombu.

Na prvim snimkama se vidio bijeg ljudi izu kluba kao i ozlijeđeni koji leže u krvi.

Jedna korisnica Facebooka, koja je izašla iz kluba, rekla je da je u čovjek s automatskom puškom zapucao po posjetiteljima negdje oko 2 ujutro po lokalnom vremenu.

Jedan svjedok je po izlasku iz kluba kazao da je napadač otvorio vatru te da je čuo druge ljude kako viču da ima mrtvih.

https://www.youtube.com/watch?v=lK5gzxeOQYg

[fbvideo link=”https://web.facebook.com/savagevanity/videos/10154316158744479/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!