VIDEO: NAKON PORAZA U LONDONU – Evo što kažu trener Mamić, te Majer, Ivanušec i Oršić

‘’Ne trebamo biti previše pametni da kažemo da su oni dimenzija više”, bio je jasan strateg Dinama Zoran Mamić nakon poraza od Tottenhama u Londonu.

“Premiership je najbolja liga svijeta, njihovih šest klubova je u završnoj fazi Lige prvaka i Europa lige, radi se o fantastičnim momčadima i kvaliteta je na njihovoj strani. U prvom poluvremenu, osim gola, nisu stvorili šansu. Dobro smo im zatvarali brze igrače, nismo im dozvoljavali lagan dolazak u kazneni prostor i odradili smo dobar posao. U drugom poluvremenu, pojačavanjem njihovog ritma, zamjenama i našim greškama, primili smo drugi gol. Mi svoje prilike nismo iskoristili i oni su pobijedili.”

Pojasnio je i kako je Dinamo pao greškom obrane: “Zato igrači Tottenhama vrijede toliko, kažnjavaju protivnike i na tom nivou moraš biti tri tisuće posto koncentriran, ne dozvoliti takve greške. Oni melju 90 minuta, vrše pritisak, jako su agresivni, brzi i moćni, teško je ne pogriješiti. Nismo navikli igrati protiv takvih protivnika. Žao mi je što nismo iskoristili šanse, ali dat ćemo sve od sebe da bude bolje nego danas’’, kazao je trener Dinama pa je rekao što sprema za uzvrat:

‘’Vjerujem da možemo biti bolji, naravno da možemo. Moramo svih nas 11, 15 ili 16 biti na još većem nivou da budemo u prilici nešto napraviti. Ne treba zaboraviti da je Tottenham fantastična ekipa, ali dat ćemo sve od sebe.”

Luka Ivanušec smatra da je Dinamo podlegao činjenici da je Tottenham skupa momčad prepuna zvijezda. “Znali smo da su vrhunska momčad i previše smo se usredotočili na svoju obranu. Trebali smo više težiti napadu, bili bismo opasniji. Pokušat ćemo izgledati bolje u revanšu’’, rekao je Ivanušec pa je dodao: “Fizički je bilo jako teško. Kad se morate neprestano braniti, gubite puno energije, a onda je teško napasti. U Zagrebu ćemo probati više se fokusirati na napad.”

Mislav Oršić je priznao da je Dinamo bio nemoćan. “Bila je to stvarno teška utakmica. Oni su imali posjed, a mi smo pokušavali čekati kontre, ali nismo im stvarali prave probleme”, rekao je Oršić.

Lovro Majer najviše žali za drugim golom kojeg je Theophile poklonio Kaneu. “Žao nam je što nije završilo 1:0, moglo je sve biti drugačije, ali smatram da ništa nije gotovo. Ma to je Tottenham, razina više, znali smo što nas čeka. Oni su sigurno što se tiče agresije i brzine lopte posebna razina, ali osjetili smo da se može i protiv njih. Bez obzira na sve to, ništa nije gotovo, u uzvratu imamo šansu”, rekao je Majer.

Komentiraj