VIDEO: NAKON BURE U JAVNOSTI – Pernar napustio stranku Abeceda demokracije

Ivan Pernar, napustit će stranku Abeceda demokracije, oko koje se posljednjih dana digla prašina jer su od 2016. do danas primili više od milijun kuna za djelovanje stranke, a novac nije trošen transparentno.

Podsjećamo, stranku Abeceda demokracije vodi Stjepan Vujanić (74), bivši HSS-ovac,a od 2016. godine, bez ijednog saborskog zastupnika, stranka je dobila 1,1 milijuna kuna iz državnog proračuna.I to tako što je Ivan Pernar iz Živog zida nakon unutarstranačkih nesuglasica odlučio kratko biti u Abecedi demokracije.

A hrvatska su pravila takva da novac čitav mandat dobiva stranka koja je imala zastupnika u trenutku konstituiranja Sabora.

Sada je Pernar ipak odlučio biti član samo jedne stranke, o čemu je na pressici rekao: “Na traženje predsjednika donio sam odluku da ubuduće budem isključivo član Živog zida i da se ispišem iz stranke Abeceda demokracije… Što se tiče novca kojeg će ta stranka ubuduće dobivati, pozivam državu da uzme nazad taj novac i da ga proslijedi u humanitarne svrhe. Mi se tog novca u potpunosti odričemo”.

Pernar je rekao i kako Živi zid nije trošio novac od stranke Abeceda demokracija, već je taj novac korišten za njegao kao zastupnika.

Čelnik  Živog zida Ivan Vilibor Sinčić je podsjetio kako je svojedobno, što dopušta i Statut Živog zida, dopustio Pernaru da bude član i Abecede demokracije.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/pernari/videos/973671632830115″ bottom=”30″]