VIDEO: NAGRADA MUSIC PUB – Ove su godine nagrađeni Orvel i Mario Vestić

Najstarija hrvatska glazbena nagrada Music Pub, koja se dodjeljuju još od 1992. godine – ove je godine dodijeljena 31. put u istoimenoj emisiji utjecajnog urednika i voditelja, Zlatka Turkalja Turkija, koja se emitira se ponedjeljkom od 14 sati na Drugome programu Hrvatskoga radija. 

Pri odabiru najboljih u svakoj kategoriji, najvažniji kriteriji su nastupi i predstavljanje na Drugom programu Hrvatskoga radija, zatim koncertni i festivalski nastupi, diskografska aktivnost, te uspjeh na službenoj top-listi Hrvatskoga radija. Nakon Parnog Valjka i Pave, najbolji su, prema Turkijevu izboru, Mario Vestić i grupa Orvel.

Izvođači Croatia Recordsa koji su dobili nagrade Music Pub za 2022.:
Grupa godine: Parni Valjak
Pjesma godine: “Zašto Plačeš (Ivana)” – Mario Vestić
Hit godine: “Ponovo” – Parni Valjak
Nova pjevačica godine: Pava
Nova grupa godine: Orvel

Nagrada “Music Pub Pjesma godine” otišla je u ruke Marija Vestića za sjajnu, emotivnu pjesmu “Zašto Plačeš (Ivana)”.

“Da nije neka greška? Auuuu. Nisi me iznenadio. Sad si me šokirao. Evo me, sjedim šokiran, skamenjen. Ovo je fantastično, ne znam što bih rekao!”, kazao je zapanjeni autor i kantautor Mario Vestić te nastavio: “Bez teksta sam, a inače sam rijetko bez teksta.”
“Čovjek koji piše stihove, ostao je bez riječi..”, primijetio je Turki.

Nagrada “Moj Prvi Music Pub” za grupu godine otišla je u ruke zagrebačkog rock benda Orvel koja je prošle godine publici predstavila konceptualan album “Priče o putovanjima i stajanju na mjestu”, koji su snimili uživo u dvodnevnoj rezidenciji u Kući Klajn u malom gradiću Klanjcu pokraj Zagreba.  Zamišljen je kao dvije tematski suprostavljene strane – svjetla i tamna. Na tamnoj strani ploče prevladavaju grublji zvukovi gitara, teme straha i neizvjesnosti, dok svijetla strana albuma daje nadu i bavi se prevladavanjem tih osjećaja.

“Ja baš volim tu vašu melankoliju i tu vašu sjetu u interpretaciji u stihovima, u zvuku gitari i svim aranžmanima. Bravo za odličan album i zato vam emisija Music Pub dodjeljuje nagradu za grupu godine – Moj prvi Music Pub”, objasnio je Turki.

“Ne mogu vjerovati. Ovo je fakat iznenađenje, veliko. Šok, pomalo.”, istaknuo je Igor, a s njim se složio i Marko i dodao kako se sav naježio. “To nam je prva nagrada u deset godina postojanja, tako da nam stvarno ovo jako, jako puno znači. Hvala.”, istaknuli su Igor Ilić i Marko Jankek.