VIDEO: MJESTO ZA TEBE – Otkriva Romana Lalić Pejković

‘Mjesto za tebe’ nova je pjesma Romane Lalić Pejković koju je predstavila na ovogodišnjem Chansonfestu 2021., održanom u zagrebačkom kazalištu Komedija.

Riječ je o kantautorskoj pop baladi koja nosi snažnu poruku u kojoj će se pronaći mnogi od nas, ‘Ponekad se nađemo na prekretnici života, krećemo iznova, a ni sami ne znamo što to novo putovanje nosi. Kamo krenuti, u koju luku pristati, pa tako izgubljeni tragamo za nekim svojim putem, nekim svojim mjestom. Za životne odluke potrebno je malo hrabrosti koju svatko može pronaći ukoliko samo pogleda u sebe.’, poručila je Romana.

Još u ranom djetinjstvu pokazivala je interes za glazbom, gdje je pohodila brojne dječje festivale i natjecanja na kojima je već tada osvajala nagrade. Nešto kasnije nastupala je kao solist s Big Bendom iz Makarske, a već godinama je stalna članica ženske klape Fjoret, prepoznatljive publici nizom uspješnica kao što je ‘Biokovo, oče o kamena’, ‘Da imamo nas’, ‘Nismo se znali razumit’, ‘Iskra sriće’.

Foto: Petra Čolak

Glazbu i tekst za pjesmu ‘Mjesto za tebe’, napisala je sama Romana, dok je za aranžman i produkciju zaslužan Ivan Božičević koji je također aranžirao pjesmu ‘Vrime’, s kojom je proglašena kao najbolja debitantica na Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku 2017. godine.

Vjerujemo kako će i ova balada Romane Lalić Pejković pronaći svoj put do srca slušatelja i ohrabriti one koji još uvijek možda traže hrabrost negdje izvan sebe, jer kako i sama Romana kaže, ‘Sigurna sam da život čuva mjesto za sve nas, baš kao što i pjesma kaže ‘Mjesto za tebe”.

Autor glazbe: Romana Lalić Pejković
Autor teksta: Romana Lalić Pejković
Aranžman: Ivan Božičević
Glazbeni producent: Ivan Božičević

Tonski snimatelj: Dado Marušić- Studio „Deva“, Split

Foto: Petra Čolak