VIDEO: MASSIMO O SINGLU “ZAMISLI” – Kao da je netko spojio Rajka Dujmića i Scary Monsters Davida Bowieja

TOP RADIO prvi je ekskluzivno pustio novi Massimov singl “Zamisli”. Posljednja je to pjesma pokojnog Rajka Dujmića koju je Ivan Dečak glazbeno dovršio te napisao cjelokupan tekst.

Bila je to želja i zamisao Rajkove supruge Snježane Dujmić koja je htjela da glazba omiljenog kantautora još jednom zaživi i to upravo uz pomoć Ivana Dečaka i Massima.

Massimo otkriva kako su se Dečak i on na dodjeli nagrade “Rajko Dujmić” kojom je nagrađena pjesma “Mali krug velikih ljudi” susreli sa Snježanom Dujmić koja im je tada iznijela ideju o suradnji.

“Ivan i ja nismo ni znali što će se sve dogoditi kada smo prošle godine došli na dodjelu nagrade Rajko Dujmić. Na dodjeli je nagrade Snježana Dujmić prišla Ivanu i zamolila ga da čuje Rajkove materijale i da vidi je li moguće da on završi pjesmu i napiše ju za mene”, govori veliki glazbenik.

Dečak, čiju radnu etiku Massimo izuzetno hvali, vrlo je brzo nazvao Massima i rekao da ima ideju na koju je Massimo odmah pristao.

“Poslušao sam pjesmu koja mi je sjela odmah od prve, a to se meni rijetko događa. Pjesma je kao da je netko spojio Rajka Dujmića i Scary Monsters Davida Bowieja. Riječ je o jednom čudnom konglomeratu svega lijepog što je Rajko kao kompozitor imao i svega onoga što ja jesam u pjesmama”, objašnjava Massimo.

Kada se govori o temi pjesme “Zamisli”, moglo bi se zaključiti da se radi o jednoj refleksivnoj pjesmi, što kod Massima nije rijetkost.

“Tema je kao i uvijek propitivanje trajanja života, neumitnosti prolaska vremena, čovjekove slabosti, ali i čovjekova radost što mu je uopće poklonjen život u ovom lijepom univerzumu”, ističe glazbenik.

Što se tiče spota za singl “Zamisli”, Massimo navodi da sa svojim timom nije napravio grešku kao i prošli put, odnosno nisu prvo pustili ton pjesme te naknadno snimili spot. Spot za pjesmu radio je Radislav Jovanov – Gonzo, a u emotivnom videu Massimu se pred kamerama pridružila i glumica Barbara Nola: “Spot je filmski – onako kako je Gonzo završio svoj debitanski film Punim plućima”.

Puno je anegdota koje su u dugogodišnjem prijateljstvu doživjeli Massimo i Rajko Dujmić, te je Massimo Top Radiju otkrio jednu zanimljivu:

“Ima jako puno anegdota s Rajkom. Sjećam se kada smo jednom Rajko, dečki iz Električnog orgazma, Željko Malnar i ja bili kod Alke Vuice doma. Tada nam je Malnar ispričao kako je došao s konjem i ukrao svoju ženu u Imotskom te pobjegao. Zapravo, testirao nas je. Ja sam puknuo od smijeha kada me pogledao. Rekao sam mu da mu je izmišljotina divna i da se zato smijem. Na to je Malnar rekao – Šta, izmišljotina? Izvadio je magnum, opalio je po nekim zidovima, probio zidove i bojler. To je jedna od nježnijih situacija koju vam mogu ispričati”.

Massimo je za TOP RADIO otkrio da pripreme za njegov dugoočekivani koncert u Areni Zagreb 5. 11. 2022. idu fantastično te da se sprema tako što stalno održava koncerte, ali da su odricanja za taj jedan put u Areni velika: “Odricanja su ogromna, no ne ramišljam o tome, već onoliko koliko ću moći dati publici”.

Massimo je za kraj otkrio da uz sve obveze radi i na novoj stvari s Predragom Martinjakom i Leom Deklevom.