VIDEO: MARIJAN PAVLIČEK – Plenković je podcijenio narod, doživio je poraz, a govori i pobjedi

Pozivam desnicu na ujedinjenje i zajednički nastup na parlamentarnim izborima! Uzet ćemo 25 mandata i ništa više neće biti isto – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji Marijan Pavliček, predsjednik Hrvatske konzervativne stranke, članice političke platforme Hrvatski suverenisti.

Jedan od prvih poteza suverenista kada dođemo na vlast, bit će zabrana okupljanja u Kumrovcu 25. svibnja – najavljuje Pavliček i obrazlaže: – Veličanje lika i djela jednog od najvećih diktatora i zločinaca na svijetu Josipa Broza Tita, ne bi smjelo biti zakonom dopušteno. A protivno temeljima suvremene Hrvatske države je i isticanje zastave pod kojom je moj Vukovar sravnjen sa zemljom!

Marijan Pavliček je profesor povijesti i čelnik HKS-a, stranke čija je eurozastupnica Ruža Tomašić na nedjeljnim izborima za EU parlament osvojila najviše – 70.000 glasova hrvatskih birača.

Hrvatski suverenisti s osvojenih 92.000 glasova i 8,5 posto, treća su politička snaga u državi, a da su sutra izbori za Hrvatski sabor dobili bi čak 15 mandata. U Vukovaru su osvojili 22 posto glasova, u Zagrebu više od 10, drugi su u BiH, a prvi u Australiji, Kanadi, Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji…

Bez obzira na veliki uspjeh, i činjenicu da su Hrvatski suverenisti dobili duplo više glasova od drugih desnih opcija, Pavliček je u Bujici pozvao na ujedinjenje desnice:

– Zajedništvo nema alternative! Pozivam Neovisne za Hrvatsku i ostale domoljubne snage da sjednemo za stol već sutra i ujedinjeni krenemo prema pobjedi na parlamentarnim izborima. Da smo išli zajedno na europske izbore osvojili bi 3 mandata i imali jednako kao i dvije vodeće stranke, koje već desetljećima uništavaju našu zemlju! Narod nam je pokazao da želi zajedništvo i moramo mu služiti, a ne se ponašati poput elitista protiv kojih se borimo.

Komentiraj