VIDEO: LIPANJSKE NOĆI – Ovako izgledaju kad im pjeva Blanka Došen

Glazbenica čije je ime itekako poznato među poklonicima i ljubiteljima tamburaške glazbe Blanka Došen, s ponosom je predstavila novi singl  ‘Lipanjske noći’ na ovogodišnjem Festivalu pjesme Podravine i Podravlja.

Posebnost ‘Lipanjskih noći’ je u tome što je ovo prva Blankina autorska pjesma za koju potpisuje glazbu, dok je stihove napisala Draga Vranješ Vargovič. ‘Inspriracija je došla još prošle zime, kada je sve bilo u fazi mirovanja i u zimskom sivilu. Naime, pjesma je posvećena rađanju nečeg novog u životima svih nas, ali isto tako i ostvarenju snova. Što je ujedno i poruka pjesme ‘Lipanjske noći’.

Ostvarenje snova opisano kroz ljubav jer ljudi najbolje razumiju jezik ljubavi. Ljeto je period kada ubiremo plodove svog rada, pa je tako i lipanj metafora za ljeto ljudskog života, a u pjesmi ‘Lipanjske noći’, kroz ljubav voljene žene’, ispričala nam je Blanka Došen koja je autorskim potpisom, zajedno sa Dragom Vranješ Vargovič, imala želju vratiti se korijenskom, tamburaškom izričaju, te ostati dosljedna folklornoj tradiciji novim singlom ‘Lipanjske noći’.

Sve je snimljeno je u osječkom studiju Atelier 54 Stjepana Rude Rudinskog, koji se osim kao producent i aranžer, također pojavljuje i u samom video spotu zajedno s Blankom. Ideju, kao i sam video spot, uredio je Blankin dugogodišnji suradnik Goran Đurković Maš kroz jedan moderan, urbani vizualni identitet u kojem se Blanka ujedno obraća i mlađoj publici.

Autor glazbe: Blanka Došen
Autor teksta: Draga Vranješ Vargovič
Aranžman: Stjepan Ruda Rudinksi
Glazbeni producent: Stjepan Ruda Rudinksi
Redatelj spota: Goran Đurković Maš