VIDEO: LIDIJA BAČIĆ SPUSTILA ŠIMLEŠI – Nije lako biti žena u zemlji ovako vrlih intelektualaca poput vas

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Neko vrijeme već traje “obračun” između Brune Šimleše i pjevačice Lidije Bačić. Šimleša se u svojoj kolumni okrznuo o pjevačicu i na neki ju način povrijedio, ali mu je ona odmah žestoko uzvratila.

Šimleša tako piše: “Gotovo je. Nestao je svijet kakvog poznajemo jer je Instagram izgorio. I z g o r i o! Takvi su naslovi ovog tjedna vrištali s brojnih portala jer je Lidija Bačić pokazala guzicu u badiću. Nakon otprilike 6,954,372 fotki dekoltea, 3,543,762 fotke u uskim haljinama, vrućim hlačicama i svakakvih razgolićenih fotkica, konačno je osvanula i njezina guzica. Kažu na portalima da nikad nije pokazala guzicu iz tog kuta”.

Potom je i dodao da “kao otac jedne curice mora reći da je otužno da su upravo takve žene uzori našim kćerkama i unukama, a ponekad čak i odraslim ženama”.

Na Instagramu mu je Lidija Bačić napisala otvoreno pismo:

“Poštovani gospodine Šimleša,
Vaša kolumna u Jutarnjem se u velikom dijelu oslonila na moju guzicu i sise, a u pokušaju da kažete nešto vrijedno spomena o trivijalnoj fotki sa plaže (gdje sam, zamislite čuda, u kupaćem) i sami ste postali trivijalni.
Kontradiktorno je stajati iza stava u kojem kažete da mi pjevačice (pri tome zaboravljate i golišave pjevače: Gobac, Mrle i Prlja, Adam Levine, Mercury, Iggy Pop i niz drugih…) prodajemo tijela za lajkove i klikove koje onda naplatimo koncertima i sponzorstvima.

Pa i Vi pišete o ljubavi i smješkate se na portalima i Facebooku, a sve da bi dobili novac ili sudjelovanje u osrednjim emisijama poput dokumentarne sapunice SAMO NEBO ZNA (ne kažem da nije uspjela i bila gledana isključivo zbog Vas, Vi ste od sebe dali najbolje što znate). Zvati se piscem, a biti tako površan je prilično začuđujuće, ja na Vašem mjestu ne bih javno pisala nešto o čemu nemam pojma. Glazba i popularnost su i vizualni. Novo je vrijeme. I ja mogu secirati komentare na Vas.

Naprimjer komentari na portalima o Vama kako Vas žene vide su: “šamarala bi ga samo da mu maknem taj smiješak s lica” , “uuu…i emisija mu je njanjava kao i on”, “smor”…itd…
Muškarci Vas vide puno kraće i konkretnije: “licemjerni šarlatan”, “reciklator američke self-help literature”…

Kažem, glazba i popularnost su i vizualni. Prilično ste površni ako mislite da privatno neka od naših ili stranih poznatih žena ne može biti divna, zaljubljena, načitana, odgojena, socijalno brižna!?!!
Takva površnost koju pokazujete je često i prva odlika krkana o kojima pišete u svom tekstu. Zapitajte se malo 😉

Tvrdite da uz zategnuta tijela nemamo zategnuta srca i umove ( što god to značilo). Vi ste mene nekad sreli ili pričali sa mnom, a ja Vas se ne sjećam? Znate nešto o mom privatnom životu, naobrazbi, obitelji, odgoju, karijeri, mom glazbenom putu zadnjih 10 godina, talentu i svim nagradama za najbolji vokal?

Pozivam Vas zato na prvi koncert na koji možete doći, besplatni ulaz Vam osiguravam i bit ćete moj gost 🙂 Onda kad popričamo, kad vidite puno publike koja pjeva sa mnom, kad čujete moj glas, onda možda i shvatite da ja svoj novac zarađujem na koncertima i svojim glasom. Mislim da onda nećete imati potrebu pisati ono što ne razumijete.

Govorite o uzorima? Ne mislim da Vaša djeca trebaju klikati Instagrame i portale niti tražiti uzore u pjevačicama ili nogometašima.
Vi im budite uzor! Potrudite se i preuzmite odgovornost za svoje dijete, ne klikajte na članke o guzicama nego naučite dijete vrijednostima, samosvijesti, da poštuje tuđe izbore, da ne osuđuje prije nego upozna osobu… Pokažite djetetu da ste bogati srcem pošto tvrdite da osobe bogate dekolteom nemaju i bogato srce.
Ugodan dan.”

Ali priča tu ne staje. Javio se Bruno, pa opet odgovorila Lidija. Da ih ne prepisujemo, sažetak možete vidjeti ispod.