VIDEO: LICE ZVUČI POZNATO – Kako je Šprajc “podšprajcao” Marka Skeju, HOS-ovca s brčićima

Foto: RTL
Foto: RTL

Marko Skejo, HOS-ovac koji se na pressici gdje su HOS-ovci govorili o tome što će se dogoditi s pločom i pozdravom “Za dom spremni”, koja je iz Jasenovca maknuta u Novsku, preplavio je društvene mreže zbog svojih karakterističnih brčića.

Zoran Šprajc imao je doista zanimljiv mterijal za svoju emisiju RTL Direkt u kojoj je rekao:

“Od svih lica koja su danas komentirala skidanje ploče u Jasenovcu svakako se izdvaja Marko Skejo, čije lice zvuči poznato.

Njegov styling je danas izazvao pozornost na društvenim mrežama i van granica Hrvatske, ali lako za to, uostalom možda nije do čovjeka nego njegovog frizera.

Skejo je bio ratni zapovjednik 9. bojne HOS-a pa smo vam u prilogu odlučili pokazati kakav su modni izričaj gospodin Skejo i pripadnici HOS-a njegovali 10. travnja 1995., na smotri 9. bojne u Splitu.

Dakle, za one koji nisu prošli dalje od 4. razreda osnovne škole, postojale su ustaške uniforme, ljudi u njima klicali su ustaškom poglavniku Anti Paveliću, a Crna legija na koju se u govoru poziva gospodin Skejo bila je zloglasna ustaška postrojba uglavnom poznata po ratnim zločinima nad civilima.

Ustaše su inače bili bratska vojska fašističke Italije i bratska vojska nacističke Njemačke, a nije im bilo strano ni bratimljenje sa braćom četnicima.

Sam Ante Pavelić kojemu se ovje klicalo, osim što je izdao i prodao pola Hrvatske Italiji, bio je tetkica koja je na kraju izdala i same ustaše i pobjegla čim je zagustilo.

Sve to naravno i dalje ne znači da je gospodin Skejo ustaša, a još manje znači da su to bili mladići koje je postrojio.

Ali s druge strane Englezi imaju poslovicu koja kaže: ako nešto izgleda kao patka, hoda kao patka i glasa se kao patka, onda je vjerojatno riječ o patki.

Pa eto u tom smislu nije onda loše malo pripaziti na svoj izgled, s par modnih savjeta cijela se ova gužva mogla izbjeći, osim naravno ako netko gužvu nije priželjkivao.”

Video možete pogledati OVDJE.

PISALI SMO: FOTO: BLAMAŽA – Evo što britanski profesor piše o HOS-ovcu Marku Skeji – čitajte OVDJE.

Komentiraj