VIDEO: LETICA BRANI PERNARA – Je li dr. Božo Petrov poslovnički ispravno ušutkao Ivana Pernara Robespierrea?

slaven letica

Pita se to na svom Facebooku dr. Slaven Letica i piše: “U vrijeme kad je trebao biti izabran za predsjednika Sabora dr. Božo Petrov bio je dječački sretan, uvjeren kako će mu taj položaj omogućiti zapovijedanje dnevnim redom i tijekom rasprave”.

Pa nastavlja:

“Međutim kad se u Visokom domu ukazao “Nečastivi” u liku i govoru Ivana Pernara Robespierrea, neretvanski mistik kojeg je Zoran Milanović nazvao Knezom Miškinom, odjednom je shvatio kako predsjednički položaj donosi svakojaka iznenađenja i iskušenja.

Možda to najbolje pokazuje ovaj kratki video zapis iz kojeg je lako zaključiti da se Robespierre držao teme, ali mu je dr. Božo na kraju oduzeo riječ jer nije naprosto mogao podnijeti njegov kritični govor o postupcima ministarstva na čelu kojeg je bila MOST-ova ministrica Dubravka Jurlina Alibegović.

Tako je naoko mirni i staloženi, očito ne i SNOŠLJIVI, dr. Božo pao na ispitu poštivanja prava zastupnika na slobodno izražavanje mišljenja i uvjerenja koja im, kao i svakom od nas, jamči članak 38. Ustava RH: “Jamči se sloboda mišljenja i izražavanja misli. Sloboda izražavanja misli obuhvaća osobito slobodu tiska i drugih sredstava priopćavanja, slobodu govora i javnog nastupa i slobodno osnivanje svih ustanova javnog priopćavanja. Zabranjuje se cenzura. Novinari imaju pravo na slobodu izvještavanja i pristupa informaciji.”

Dakako, u cenzuriranju govora svojih “uvaženih kolega” od dr. Bože Petrova puno je svirepiji – akademik Željko Reiner.

Općenito se može kazati da svakodnevno i višekratno fizičko i retoričko ukazanje Nečastivog Pernara u Hrvatskom saboru naprosto izluđuje njegove kolege, a neke je donedavne medijske zvijezde

bacilo u totalni bed, jer im Robespierre krade šou, a oni ne znaju kako bi se prema njemu postavili i odnosili.

KAKO KANIM NAPISATI JEDAN ESEJ O FENOMENU UKAZANJA NEČASTIVOGA U SABORU, CIJENIT ĆU MIŠLJENJE VAS, MOJIH FACEBOOK PRIJATELJICA I PRIJATELJA KOJI STE ODREDA UČENI, MUDRI I KREATIVNI.”

Pogledajte OVDJE repliku Ivana Pernara o tome što ga je Goran Beus Richembergh nazvao ruskim špijunom.

https://www.youtube.com/watch?v=0iK4Ru1m-0I

[fb_pe url=”https://web.facebook.com/slaven.letica.9/posts/10154769217272871″ bottom=”30″]