VIDEO: KREĆE LEGENDFEST – Lukavec vas očekuje sa zmajevima i mnogim iznenađenjima

legendfest

Sutra u Lukavcu počinje Legendfest. Radi se o festivalu koji se održava već 11 godina u Istri, a ovo je treće izdanje koje će se održati u Zagrebačkoj županiji – rekla nam je Dijana Zajec iz organizacije:

“Središnja tema ovog Legendfesta su zmajevi i oni su itekako prisutni u slavenskoj, a time i u hrvatskoj mitologiji i predajama. Svaki festival uvijek ima neku središnju temu i tko još nije upoznao zmajeve ove godine u Lukavcu će moći kroz razne interaktivne radionice”, rekla je Dijana Zajec iz organizacije, a prenosi Media servis.

“Festival je namijenjen cijelim obiteljima, svatko će pronaći nešto za sebe:

“Od tih interaktivnih radionica do razno raznih predstava za djecu, predavanja za odrasle, tu su razno razne izložbe poznatih hrvatskih ilustratora. Zabava tu ne prestaje. Tu su pripovjedaonice, izložbe, instalacije. Djeca mogu upoznati coprnjicu, polagati ispit za coprnjicu, postati vitezi, tražiti blago zmajevo kroz razno razne radionice, izrađivati nakit, izrađivati slamnatu skulpturu zmaja koja će na kraju festivala biti zapaljena u tom jednom vatrenom preformansu.”

Djeca će moći sudjelovati u brojnim radionicama, a jedna od najzanimljivijih je “Zmajska staza”:

“To je interaktivni land art gdje će se moći kroz šumu i raslinje postaviti instalacija i naravno tu će se onda održati i pričaonica, djeca i roditelji mogu pomoći pri prostiranju te staze. Bit će tu i radionica izrade vlastitog zmaja, predenja vune, likovnih radionica, a djeca mogu i sami postati vitezovi. Sve prati i bogati popratni program. Dobar glazbeni program, preformans Magična šuma, dakle zvučna instalacija gdje će se moći čuti zvukovi razno raznih nadnaravnih bića iz predaja i to ovako vrlo zanimljivo zvukovi uspavanog zmaja”, dodala je Dijana Zajec.

Osim zmajeva, bit će tu vila, vilenjaka, coprnjica i drugih mitskih bića. Festival počinje sutra u 16 sati i traje do nedjelje u ponoć. Ulaz na sve je besplatan, a detalji su na Webu Festivala.