VIDEO: KORAK U PROŠLOST – S istom pjesmom Thompson je dočekao i zlatne rukometaše 2003!

Foto: Screenshot/HTV
Foto: Screenshot/HTV

Buka oko Thompsona i naših srebrnih nogometaša, koji su poželjeli da im pjeva na dočeku u Zagrebu, i koji su ga ugostili u autobusu, se ne stišava.

Međutim, valja zaviriti u prošlast, pa vidjeti kako je Thompson pjevao i rukometašima prije 15 godina, točnije 2. veljače 2003. godine, na dočeku na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, kada su se vratili iz Portugala  kao svjetski prvaci nakon što su u finalu pobijedili Njemačku.

Na dočeku je tada bilo oko 100 tisuća građana, a doček, pa tako i Marka Perkovića Thompsona, prenosio je HTV na prvom programu.

Thompson je i tada pjevao “Lijepa li si…”, Slavko Goluža je potom s Thompsonom pjevao “Iza devet sela”, a voditelj Mirko Fodor zamolio ga je da otpjeva i “Moj Ivane”.

Bila je tu na pozornici čuvena ekipa, u kojoj su bili Balić, Goluža, Kaleb, Metličić, Šola, Džomba, Losert, Matošević, Jović….

Možda još valja spomenuti kako je premijer bio Ivica Račan.

Danas 15 godina kasnije Zlatko Dalić o Thompsonu kaže: “Dok sam izbornik, bit će onako kako kažu igrači, a oni su rekli da hoće Thompsona. I ne znam što je u tome pogrešno… Njegova pjesma ‘Lijepa li si’ hit je u autobusu na našem putu do stadiona, ona je motivacijska injekcija prije istrčavanja iz svlačionice na teren… Što je u njoj loše, gdje vidite poruke mržnje, zašto moramo trpjeti ta prozivanja? Pjesma o ljubavi prema domovini iritira pet posto ljudi u ovoj državi, dok bi ostalih 95 posto uz nju slavilo pobjede. E, pa slavit ćemo kako mi to želimo. Neka pati koga smeta…”.

PISALI SMO:

TIHOMIR DUJMOVIĆ: Samo je vrh vrha vlasti mogao naložiti gradu da se Thompsona ne pusti da pjeva – čitajte OVDJE.

DALIĆ ZA SRPSKE MEDIJE: Trebamo gledati tko je kakav čovjek, a ne je li Srbin ili Hrvat – čitajte OVDJE.

Ovo je snimka s dočeka rukometaša, pa pogledajte:

Komentiraj