VIDEO: JOŠKO KLISOVIĆ – Zagreb je najzapušteniji glavni grad u EU

Kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba, Joško Klisović predstavio je planove za glavni grad.

Izvor: Media servis

“Želim da Zagreb postane metropola, a ne najzapušteniji glavni grad Europske unije” poručio je Klisović.

”Idemo u direktnu borbu protiv korupcije, idemo vratiti grad građanima. Moj prioriteti u gradu Zagrebu će biti obnova i razvoj grada. Biti će to i rekonstrukcija, reorganizacija i reforma gradske uprave i Holdinga. Denivelirati ćemo gradsku željeznici kako bi spojili centar grada s ostatkom grada, kako bi grad učinili jedinstvenom, cjelovitom urbanom cjelinom.”

Ukratko je predstavljen i plan obnove Zagreba od potresa.

”Onaj dio koji je centar grada Zagreba, njega ćemo obnavljati na način facijalne rekonstrukcije, onaj dio koji je kulturno dobro grada, dakle zaštićene objekate grada. Sve ostalo ćemo obnavljati na način da zadržimo ambijent grad, da znamo da smo u Zagrebu, da pročelja ostanu ista, ali ćemo temeljno rekonstruirati sve te takve nekretnine.”

Klisović je u predizborna obećanja uvrstio i obnovu stadiona Maksmir, rješavanje prometnih gužvi te posebne politike usmjerene na mlade obitelji i stariju populaciju.

”Uskladit ćemo radno vrijeme vrtića, optimizirati ćemo mrežu vrtića, subvencionirati ćemo ako treba i velike tvrtke koje imaju puno zaposlenika koji imaju djecu, da kod sebe otvore vrtiće i tako rasteretimo gradske vrtiće i omogućimo majkama i očevima da sa svojom djecom budu i tijekom radnog vremena. Radit ćemo i sa starijima, naravno nećemo ih zaboraviti. Podignuti ćemo naknadu za starije i osigurati ćemo dovoljno mjesta u domovima za starije osobe.”

SDP-ov kandidat za Zagreb inače je dugogodišnji diplomat i političar, a bio je i zamjenik bivše ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić.

Komentiraj