VIDEO: JEZIVA ISTINA – Bila sam robinja džihadista – bolje da su me ubili!

robinja

Što se događa kada postanete zatočenica džihadista, ispričala je 25-godišnja pripadnica Jazida, majka četvero djece. Njezinog oca i braću teroristi su odveli sa Sinđara, a nakon torture koju je prošla od pripadnika ISIL-a, uvjerena je kako je bolje da si mrtav nego li zatočen.

Borac imenom Omar svakodnevno ju je tukao, ponižavao i morala je činiti sve što je od nje tražio. Svakodnevna zlostavljanja opisala je kao potpuno nezamisliva normalnom čovjeku.

Kako ne bi ostala trudna, otmičar ju je čak i prisiljavao piti kontracepcijske pilule. Kada ju je pak želio prodati, bila je spremna počiniti samoubojstvo.

Ovu mladu ženu oslobodili su Kurdi nakon godinu i pol dana zatočeništva s još 30-ak njezinih sunarodnjaka.

Dva dana nakon dolaska u izbjeglički kamp Dohuk u sjevernom Iraku posvjedočili su novinarima o torturama kroz koje su prošli. Traume zlostavljanja obilježile su zauvijek njihove živote.

Među oslobođenim ljudima bila je i 22-godišnja djevojka koja je ostala u drugom stanju nakon otmice, a dijete je umrlo sedam mjeseci nakon poroda. Nisu joj dopustili da ga sahrani, zaprijetivši da će im svima odrubiti glavu. (g. i.)