VIDEO: JEDINSTVENA SMOTRA – Kad zapjevaju muške pjevačke skupine

Prva Smotra muških pjevačkih skupina u organizaciji KUD-a „Ogranak seljačke sloge“ Posavski Bregi i Pučkog otvorenog učilišta Ivanić Grad održana je 2002. godine u Ivanić Gradu.

Od tada se održava svake godine u studenome u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad. Ova smotra je jedinstvena smotra ovog tipa u Republici Hrvatskoj. Sudionici smotre su muške pjevačke skupine koje se amaterski bave čuvanjem starinskih pjesama svojega užeg zavičaja te načina njihova izvođenja.

KUD „Ogranak seljačke sloge“ Posavski Bregi kao organizator od prvog dana surađuje s najeminentnijim stručnjacima na polju vokalne tradicijske glazbe. Stručni odbor smotre sačinjavaju: Ivan Ivančan i Joško Ćaleta, a u samim počecima su u stručnom odboru sudjelovali: Božo Potočnik i Ivica Ivanković.

19. Smotra muških pjevačkih skupina Hrvatske zbog novonastale situacije ove godine se održala online. Na onilne smotri sudjeluju: MPS „Strossmayer“ Strizivojna, MPS KUD-a „Prigorje“ Križevci, MPS HKUD-a „Široka Kula“ Široka Kula,  MPS KUD-a „Sv.Mihovil“ Nikšić, MPS „Divandžije“ Svilaj.

Kao i sve prethodne Smotre  i ova je održana pod pokroviteljstvom Grada Ivanić Grada, Zagrebačke županije i Turističke zajednice Ivanić Grad.  Također je izdan  i popratni materijal smotre u obliku knjižice. U knjižici se mogu naći sve informacije vezane uz smotru, te gostujuće skupine.

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *